Üniversitede iletişim okuyor. En büyük hayali iyi bi gazeteci olmak. Ama eğitim masraflarını karşılamak için yerel radyoda DJ olarak çalışıyor. Aylığı 300 lira civarında (200 dolar).

İşte ülkesinde tüm gazetelere konu olan Moldovalı yoksul öğrenci Sergey Sudev'in düne kadar hayatı böyleydi. Ancak geçen hafta bir anda ve hiç ummadığı bir şekilde ülkesinin en zengin adamlarından biri oluverdi. Akşam yoksul yattı, sabah zengin kalktı. Üstelik serveti 1.2 milyar dolar...

Moldova'nın 25 bin nüfuslu Komrat kentinde yaşayan Sergey, 2005 yılında Almanya'da bir amcası olduğunu öğremince, zaten küçük yaşta babasını kaybettiği için, amcasını merak etmeye başladı. Ancak Almanya'ya gidip onu arayamadığı için internetten faydalandı. Sonunda amcasının mail adresini buldu ve ona yazmaya başladı.

Bunun üzerine Almanya'daki amcası, yeğenine uçak bileti göndererek davet etti. İşte o zaman Sergey de hayatında ilk kez amcasını görüp onunla bir hafta geçirdi.

Geçen ağustos ayında, kalp krizi sonucu 56 yaşında vefat eden amcasından, Almanya ziyaretinden sonra hiçbir haber almayan genç öğrenci, geçen hafta müthiş bir sürprizle karşı karşıya kaldı.

Almanya'da emlak işleriyle uğraşan ve birkaç şirketi olan amcası, 950 milyon euroluk tüm servetini, yoksul Moldovalı yeğenine bırakmış. Almanya'daki amcasının avukatları, Moldova'ya gidip, Sergey'ye durumu bildirince neye uğradığını şaşıran yoksul öğrenci, şimdi Almanya yolcusu.

Formaliteler tamamlandıktan sonra ülkesine dönüp eğitimini tamamlayacağını söyleyen Sergey Sudev "Amcamın beni hatırladığını bile sanmıyordum" diyor.
HÜRRİYET