Siirt'te son 2 yılda 6 bombalı eyleme katıldığı belirtilen 18 yaşından küçük M.C.E., Polis İmdat 155'e yapılan bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Şehit Polis Kemal Kefeli Polis Lojmanları'na yönelik 21 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen el yapımı bombalı saldırı eyleminin ardından Polis İmdat 155 hattına gelen bir ihbar üzerine 18 yaşından küçük M.C.E ve C.Ç'nin gözaltına alındığı kaydedildi. Yapılan araştırmalarda M.C.E'nin son iki yıl içerisinde, kent merkezinde bulunan kamu kuruluşlarına yönelik 6 bombalı eyleme katıldığının tespit edildiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulama sonrasında, 2011 yılı Aralık ayı içerisinde 3 ve 2012 yılı içerisinde de 3 olmak üzere aydınlatılmayan toplam 6 bombalama eylemine katıldığı ortaya çıkan 18 yaşından küçük M.C.E., son olarak 21 Temmuz günü saat 03.45'te Şehit Polis Kemal Kefeli Polis lojmanlarına yönelik gerçekleşen saldırı sonucu, bir vatandaşın yaptığı ihbarla yakalandığı açıklandı.

M.C.E. ile birlikte gözaltına alınan C.Ç., emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, dün savcılığa sevkedildi. Her iki sanığın ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı, C.Ç.'yi serbest bırakırken, M.C.E.'yi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Mahkemede verdiği ifadeden sonra M.C.E., 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Tehlikeli maddeleri bulundurmak veya el değiştirmek' suçlarından tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevine gönderildi.