Almanya"da yayın yapan Handelsblatt"ın "Unternehben & Märkte" ekinde Güler Sabancı, "Bugün Türk ekonomisinin en başarılı kadını" olarak tanıtıldı.

Sabancı Holding"ten yapılan yazılı açıklamada, Alman basını yayınlarından Handelsblatt"ın "Unternehben & Märkte" ekinde yer alan "Ekonomiyi Yöneten Kadınlar" yazı dizisinde, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı"ya yer verdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Gerd Hoehler tarafından Güler Sabancı ile gerçekleştirilen röportaj çerçevesinde kaleme alınan yazı, tam sayfa olarak yayınladı.

Yazıda Güler Sabancı"nın iş dünyasındaki konumu, sosyal sorumluluk faaliyetlerine verdiği önem, Sabancı Topluluğu"na dair hedefleri, topluluğun kurucusu Hacı Ömer Sabancı"nın gösterdiği yaklaşım gibi çeşitli yönleri ele alındı.

Güler Sabancı, yazının girişinde "Bugün Türk ekonomisinin en başarılı kadını. Ekonomi dergisi "Fortune" onu tüm dünyadaki en güçlü kadınlar arasında sekizinci sıraya koyuyor. Türkiye"de en büyük Topluluklardan birini yönetiyor" şeklinde tanıtıldı.

Yazıda, Sabancı Topluluğu"nun bir kadın tarafından yönetimiyle ilgili olarak, "Çoğu İstanbullu analistlerin fikrine göre o, tam da doğru kişi. Güler Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı olduğundan beri, Sabancı Grubu yıldan yıla rekor sonuçlarla parlıyor" denirken Sabancı"nın, "Başarının gücüne kesinlikle inanıyorum" sözlerinin altı çizildi.

Sabancı Holding"ten yapılan açıklamada, kadın yöneticilerin erkeklerden farkları konusunda Güler Sabancı"nın, "Kadınların kendilerine özgü avantajları olup olmadığını bilmiyorum. Ben sadece kendim için konuşabilirim: Gücümün, şeffaf analiz yapmakta ve ekibin önüne belirgin hedefler koymakta yattığını düşünüyorum" görüşlerine yer verildi.