Doğan Yayın Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada Sabah Gazetesi'nin söz konusu tarihlerde çıkan sayılarında maksatlı yayınları sürdürdüğü iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yargıyı ve İdari süreci etkilemeye yönelik bu sistematik kampanya, Sabah gazetesinin art niyetli ve yanıltıcı haberlerinin devamıdır.

1. Başta Kanal D, Star, CNN Türk ve TNT olmak üzere hiçbir televizyon kuruluşumuz nezdinde inceleme yapılmamış, rapor düzenlenmemiş, yayıncı şirketler hakkında hiçbir vergi cezası tahakkuk etmemiştir. Ayrıca yayın kuruluşlarının ana hissedarı olan Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin de Vergi Dairesi'ne teminat mektubu vermesi nedeniyle hakkında ihtiyati haciz kararı yoktur. Dolayısıyla reklam gelirlerine haciz konulması hukuken ve fiilen mümkün değildir.

2. Hakkında ihtiyati haciz kararı alınan şirketlerin yayıncılık ve reklam yayını ile bir ilişkisi yoktur. Dolayısıyla "Vergi Dairesi'nin reklam gelirlerine el koyduğu"na ilişkin yayınlar, bundan önce de anılan gazetenin yaptığı yayınlar gibi kötü niyetli ve maksatlıdır.

3. Haberde belirtildiği gibi yayıncı kuruluşlarımızda %25'i aşan bir yabancı ortaklığı yoktur. Bu konu ile ilgili tarafımıza RTÜK'ten herhangi bir yazı, talimat gelmemiştir. Belirtilen %32.48 gibi bir oranın nereden bulunduğu meçhuldur.

4. Yabancı ortaklıklar ile ilgili olarak yapılan tüm işlemler hakkında gerek İMKB gerek RTÜK işlemlerin yapıldığı anda ve zamanında bilgilendirilmiştir.

5. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yanıltılması yönündeki bu haberlerle ilgili olarak Doğan Yayın Holding her türlü yasal hakkını kullanacaktır.

6. Yasal ve etik olmayan bu yönlendirmelerin bir Hukuk Devleti'nde amacına ulaşması mümkün değildir.''/yeni şafak