HAKKARİ'de gelecek yıl kayak tesislerinin kurulacağı Merga Büte Yaylası"ndaki kar kalınlığını belirlemek için giden Gençlik Spor İl Müdürü Sadi Akdağ ve 5 kayakçı, zor anlar yaşadı. Aniden bastıran kar nedeniyle araçlarını bırakarak yürümek zorunda kalan Müdür Akdağ ve yanındaki 5 kayakçı, 7 saat sonra kayak merkezinin kurulacağı bölgeye ulaşabildi.

Hakkari"nin 2 bin 900 rakımlı Şibeköy Geçidi ile Otluca Köyü arasında bulunan Merga Büte Yaylası"na Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kayak merkezi yapılacak. Hakkari Gençlik Spor Müdürü Sadi Akdağ, bu yıl yapımına başlanması düşünülen kayak merkezinin kurulacağı bölgedeki kar kalınlığını saptamak için 5 kayakçıyla birlikte bölgeye gitti. Ancak kar bastırınca Müdür Akdağ ve yanındaki 5 kayakçının aracı, Merzan Mahallesi"nde kara saplandı.

Araçlarını burada bırakan Akdağ ve kayakçılar, yürüyerek geçidi aşıp, kayak merkezinin kurulacağı Merga Büte Yaylası"na ulaştı. 7 saatlik zorlu bir yürüyüşün ardından bölgeye ulaşabilen Müdür Akdağ, kar ölçümünü de güçlükle yapabildi. Müdür Akdağ ve kayakçılar, yer yer 2 metreyi aşan kar yüzünden zor anlar yaşadı.

Ölçüm yaptıktan sonra geri dönen Sadi Akdağ, “2009 yılında Hakkari"yi ziyaret eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak burayı bizzat kendisi gelip gördü. Bu bölgeyi çok beğendi. Bakanımız ve valimizin desteğiyle bu yıl buradaki kayak merkezimizin inşasına başlayacağız. İnşallah en kısa sürede kayak tesisini tamalayıp hizmete sokacağız” dedi.