TOPLANTIYA MÜSTEŞAR KATILDI

10.00


Hâkim ve Savcılar Yüksek Kuru-lu"nun dün yapılan olağanüstü toplantısına seçilmiş üyelerle birlikte Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman da katıldı.

SiYASi ETKi VAR MI iNCELEMESi

11.40


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Habur, Erzincan ve Erzurum soruşturmalarında “siyasi etki bulunup bulunmadığı” incelemesi başlattığını açıkladı, “Demokrasi ve hukuk devleti, yargının bağımsız olmasına bağlıdır” dedi.

HSYK: SAVCILAR YETKiLERiNi AŞTI

13.10


HSYK, Erzurum özel yetkili Başsavcıvekili Tarık Gür, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal"ın yetkilerinin kaldırılmasına ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Ak Parti VE CHP"DEN FARKLI SES

13.30


Ak Parti, HSYK"nın yetkilerini çiğneyip bağımsız yargıya müdahalede bulunarak suç işlediğini, CHP ise F tipi kadroların adliyeyi teslim aldığını savundu.

BAŞBAKAN"IN KRiZ TOPLANTISI

15.30


Başbakan Erdoğan, önce evinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü. Ardından resmi konutta bazı bakanlar ve AK Partili hukukçu kurmaylar ile toplantı yaptı.

HSYK KARARI DOĞRU, TAKiPÇiSiYiZ

17.30


Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker “HSYK"nın kararı doğrudur, uygulamanın takipçisi olacağız”, Danıştay da 18.21"de “HSYK"ya güvenimiz tamdır” açıklaması yaptı.

HSYK, MÜSTEŞARI BEKLEDi

20.20


Erzurum"a yeni yetkili savcı atamak için bekleyen HSYK"nın seçilmiş yedi üyesi, Bakanlık Müsteşarı katılmadığı için dağıldı. Bakan, açıklama yaparken, aynı anda Başkanvekili Özbek “Tüm yüksek yargıyı karşısına alıp ağır ithamlarda bulunmasını esefle karşılıyorum” dedi. -hürriyet