Depremzedeler sabanın ilk ışıklarına kadar çadır alabilmek için sırada beklediler. Çadır kuyruğu sürerken Kızılay yarın bölgeye 30 bin çadırın gönderileceğini açıkladı.
 
İlçe Jandarma Komutanlığı önünden yapılan dağıtımda çadır alabilmek için yaklaşık 4 bin depremzede oluşturdukları yaklaşık 1 kilometrelik kuyrukta saatlerce bekledi. Erciş’te arama kurtarma çalışmalarında Dağ Apartmanı’nın enkazında uzman çavuş Abdülkadir Tekin eşi Gülümser, kızları Yeşim ve Feyza’nın cesetlerine ulaşıldı.        
 
Depremin en fazla hasara neden olduğu Erciş İlçesi’nde en büyük sıkıntı olan barınma sorunun çözmek için ilçede dün akşam saatlerinden itibaren depremzedelere çadır dağıtımına başlandı. Kızılay’ın Erzurum’daki depolarından kamyonlala yola çıkarılan kamyonlar İlçe Jandarma Komutanlığı önüne çekildi. Kriz merkezine isimlerini yazdıran depremzedelerde çadırlarını almak için kapatılan Erciş-Van karayolu üzerinde yaklayık 1 kilometreye varan uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 4 bin depremzede saatlerce bekledikleri kuyrukta çadırlarını aldı. Depremzedeler, en büylük sıkıntılarının çadır olduğunu belirterek, "Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerimize giremiyoruz" dedi. Çadır dağıtımı sırasında sorun yaşanmaması için jandarmada sıkı önlemler aldı. 
 
GECEYİ ENKAZ VE ÇADIR BAŞINDA GEÇİRDİLER
 
Erciş’te gece boyunca ekipler enkazlarda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Uzman ekipler yaptığı çalışmalarda zaman zaman enkazda dinleme yapıldı ve çalışmalara yeniden başlandı. Arama kurtarma ekipleri öncelikle enkazlarda canlı belirtisi olan bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırırken, yakınları göçük altında kalanlar geceyi yine enkaz başlarında geçirdi. Enkazların yanında yaktıkları ateş ile ısınmaya çalışan aileler, ekiplerin dinleme yapmasının ardından enkazların başına geçerek, yakınlarından bir ses ve mutlu bir haber almaya çalıştı. Geceyi çadırda geçirenler ise çadırlarının önünde yaktıkları ateş ve yaptıkları çayları yudumlayarak ısınmaya çalıştı.
 
UZMAN ÇAVUŞ, EŞİ VE 2 KIZININ CESEDİNE ULAŞILDI
 
Erciş ilçe merkezinde 7.2 büyüklüğündeki deprem ile yerle bir olan ve bir çok kişiye mezar olan ve halen enkazında çok sayıda kişi bulunan Dağ Apartmanı’nda dün gece Uzman Çavuş Abdülkadir Tekin, eşi Gülümser, kızları Yeşim ve Feyza’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Erciş E Tipi Cezaevi’nde görevli olan uzman çavuş, eşi ve 2 kızının cesedi yakınları tarafından teşhis edilirken, Uzman Çavuş Tekin ve ailesinden geriye mutlu günlerinde aile dostları ile çektikleri bir fotoğraf kaldı.
 
DHA