Başkan Özmen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Adalet ve Kalkınma Partisi"nin kapatılması istemi ile ilgili olarak açılmış bulunan dava, parlamenter demokrasi sistem açısından son derece kaygı verici bir gelişmedir.
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdırlar. Herhangi bir siyasi partiyi bir takım değerlendirme ve yorumlar ile kapatma tehdidi altında bulundurmak demokrasinin gelişip serpilmesine, güçlenmesine engel olmak anlamına gelir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti; bürokratik oligarşinin, egemen olduğu, keyfi uygulamaların yapıldığı basit ve ilkel bir devlet değil, çağdaş bir hukuk devletidir. Çağdaş hukuk devletlerinin en temel vasfı olan milli irade üzerinde hiçbir vesayet veya ipotek kabul etmeme ilkesi, tüm kurum ve kuruluşların özenle koruması gereken en temel değerdir.
Bu dava ile bir yandan ülkemizin imajı ciddi şekilde zedelenecek, öte yandan zaten çok hassas dengelerle ayakta durmaya çalışan ekonomik yapı daha da zayıflayarak, istikrarsızlığa hızla yuvarlanabilecektir.
Bu değerlendirmeler ışığında Saadet Partisi olarak, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, aydınları, demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Yine Saadet Partisi olarak milli iradenin tecelli yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi"ni derhal toplanarak, bu soruna kalıcı çözümler üretmesini bekliyoruz.