SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, SP il binasında düzenlediği toplantıda SP Genel Merkezi tarafından yurt genelinde gerçekleştirdiği "Esnaf Enketi" çalışması kapsamında Aydın"da gerçekleşen faaliyetlerin sonuçlarını açıkladı. Özmen"e açıklaması sırasında SP İl Sorumlusu Ali Söğüt, SP İl Müfettişi Cihat Akkuş ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
SP İl Teşkilatı tarafından il genelinde yapılan esnaf anketinin sonuçları hakkında bilgi veren Özmen, yapılan anket çalışması sonucunda esnafın 5"te birinin 5 yıldan daha az süreden bu yana esnaflık yapmakta olduğun gördüklerini belirterek, “Esnafımızın yüzde 82"si ekonomik krizden ciddi anlamda etkilenmiştir. Yüzde 54"ü sabit giderlerini gününde ödeyememektedir. Yüzde 77"si alacaklarını zamanında tahsil edememektedir. Yüzde 0"ı ayakta kalabilmek için kredi kullanıyor. Maalesef esnafımızın yüzde 82"si ile bugüne kadar hiç kimse ilgilenmemiştir. Yüzde 70"i Hükümeti krizde önlem almada yetersiz bulmuştur. Yüzde 75"i ekonomimizin dış güçler tarafından idare edildiğine inanmaktadır ve yüzde 76"sı da geleceğinden umutsuzdur” diye konuştu.
Toplumun diğer kesimleri gibi esnaflarında geleceğe dair umudunu her geçen gün kaybetmekte olduğunu öne süren Özmen, şunları söyledi: “Yeni bir umuda, yeni bir kadroya, yenilenmiş bir siyasi harekete ihtiyaç vardır. Türkiye"nin yeni umudu da Saadet Partisi"dir. "Saadet Türkiye"yi Dinliyor" projesi kapsamında ülke genelinde 1 milyon 358 bin kişiyle bire bir görüşülerek yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre halkın yaklaşık yüzde 80"inin geleceğe dair en ufak bir umudunun kalmadığı ortaya çıkmaktadır. Milletimiz, sağ ve sola sıkıştırılmış, statükocu, hiçbir sorunu çözmeyen siyaset tarzından artık hiçbir şey beklemiyor. Türkiye"nin yeni siyaset yıldızı Saadet Partisi yükselişe geçmiştir. 11 Temmuz"da Türkiye"de milletimiz adına yeni bir sayfa açılacaktır”