2004"te 17 yaşında Wimbledon"ı kazanarak herkesi şok eden Maria Sharapova belki de kariyerin en anlamlı galibiyetini dün sabah Rod Laver Arena"da Sırp Anna İvanoviç ile oynadığı final maçında elde etti. Geçen yıl neredeyse bütün sezon, omzundaki sakatlık ve 10 yıldır birlikte çalıştığı hocası Michel Joyce"un annesinin ölümüyle sonuçlanan amansız hastalığı ile mücadele etmek zorunda kalan Rus raket, yaz mevsimini yaşayan Avustralya"da geçmişe sünger çekip beyaz bir sayfa açtı. Wimbledon 2004 ve Amerika Açık 2006"dan sonra şimdi de Avustralya Açık"ta Daphne Akhurst Memorial Kupası"na uzanan Sharapova turnuva boyunca set dahi vermedi ve dünyanın ilk dört raketini elemeyi başardı.

KIRAN KIRANA FİNAL

GüneŞİn altında 45 dereceye yaklaşan Melbourne"ün kavurucu öğle sıcağında başlayan final iki raketi de puanlar arası gölgede soluklanmaya itti. Ivanovic ilk iki servisini rahatça geçirirken Sharapova adeta nazire yaparak kendi servislerini puan vermeden aldı. 2-2"de Sharapova atağa geçti ve arka çizgiden Ivanovic"in güzel servislerini karşılayıp oyunda tutmasını bildi. Sırp raket kendi servisinde ilk kez uzun ralli oynamak zorunda kaldı, baskı anında hemen yıldı ve servisini kırdırdı. Yakaladığı avantajı 4-3"e kadar sürdüren Sharapova birden bire düşüşe geçti. 3 çift hatayı aynı oyuna sığdırarak servisini kırdırdı. Fırsatın lehine geçtiğini kavrayan Sırp raket oyun temposunu yükselterek 5-4 öne geçti.

90. DAKİKADA GELEN ZAFER

Fİnalİn kırılma anı Sharapova sette kalmak için servis kullanırken yaşandı. Rus güzel ritmini kaybetmiş ve ölümcül 1.servisi rakibini tehdit etmez hale gelmişti. 0/30 geriye düşen Sharapova ilk seti kaybetmeye iki puan kala neden 2 Grand Slam turnuvası kazandığını kanıtladı. Sert servisler kullanan 5"nolu seribaşı, kan kokusu alan rakibinin şık karşılamalarına rağmen sakin kaldı ve rallilerde üstünlük sağlayarak seti kurtardı. 5-5"te İvanovic"in aklı bir önceki oyunda kalınca Sharapova rakibin servisini 2. kez kırdı ve seti süpürdü. 3-3"e kadar Sırp inadıyla ikinci sete tutunan İvanovic"in çabaları sonraki servisleri kırılınca istatistiki değerden öteye gitmedi. Dev finalde son perde 91. dakikadaydı. Sharapova fileye hücum ederken topu auta nişanlayan İvanovic kafasını eğerek fileye geldi. Rus şampiyon ise sevinç çığlıklarıyla yere yıkıldı. 2008 erkekler final mücadelesi ise bu sabah TSİ 10:30"da Novak Djakovic ve Jo-Wlfried Tsonga arasında oynanacak.