Aydın merkeze bağlı Danişment köyünde yaşayan 80 yaşındaki Kore Gazisi Bayram Ali Efe, uzun süredir tedavi gördüğü gırtlak kanseri hastalığını rüyasında gördüğü ve hemen uygulamaya başladığı ardıç tohumu kürü ile yendiğini iddia ediyor. Kanser tedavisi gören bir tanıdığının da kendisinin tavsiyesi üzerine bu tedavi yöntemini uygulayarak sağlığına kavuştuğunu ileri süren Efe, tüm kanser hastalarının ardıç tohumu kürünü uygulamasını öneriyor.

Yaşadığı ilginç olayı anlatan Bayram Ali Efe, kendisinin Danişment köyü camisinde müezzinlik yaptığını hatırlatarak, “Bir süre önce gırtlak kanserine yakalandığımı öğrendim. Hastalığım ilerleyince sesimde iyice kötü çıkmaya başladı. Buna çok üzüldüm ve müezzinlik yapamaz oldum. Bir gece riyamda ardıç tohumu yiyerek iyileştiğimi gördüm. Sabah uyanınca hemen aktara gidip ardın tohumu aldım ve 10 tanesini bir fincan suda kaynatıp akşama kadar bu suyu üç seferde içtim. Her gün aksatmadan buna devam ettim ve bir süre sonra seslerimin düzelmeye başladığını gördüm. Tedaviye devam edince gırtlak kanserinin de tamamen iyileştiği ortaya çıktı. Uzun süredir benimle ilgilenen doktorlarım bile buna şaşırdı” dedi.

Kendisinin kanseri yenmesinin ardından ardıç tohumu kürünü kanser hastası olan bir yakınının hanımına da önerdiğini anımsatan Efe, “Aynı şekilde tedaviye devam eden bu tanıdığımda tamamen iyileşti ve ailecek gelip bana teşekkür ettiler. Ben çağın hastalığı olarak ifade edilen kanserin tedavisinde ardıç tohumunun önemli bir mesafe alınmasına yardımcı olacağına inanıyorum. Tüm kanser hastaları bu tedaviyi uygulasınlar” diye konuştu./iha