Medvedev, Moskova’da düzenlenen Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı  kapsamında yaptığı konuşmada, siber saldırıların yarattığı tehlikeye dikkat  çekti.

İnternetin günümüzde dünyadaki 4 milyar kişi tarafından kullanıldığını  belirten Medvedev, “Cep telefonlarını ise 5 milyar kişi kullanıyor. Söz konusu  kullanım oranlarının tüm dünya nüfusunu kapsayacak noktaya geleceğinden kimsenin  şüphesi yok.” diye konuştu.

Gelişen teknolojiyle bazı risklerin de artığını anlatan Medvedev,  “Dijitalleşme, teknolojideki hızlı büyüme ve yenilikçi adımlar nedeniyle yeni  tehlikeler de doğuyor.” dedi.

Siber saldırılar nedeniyle küresel ekonomide yaşanan kayba işaret eden  Medvedev, “Örneğin siber saldırılar nedeniyle küresel ekonomideki kaybın bu yıl  2,5 dolar rubleye ulaşması bekleniyor. Afrika’daki tüm ülkelerin  gayri safi  yurtiçi hasılasının toplamı da 2,5 trilyon dolar düzeyinde.” ifadelerini  kullandı.

Medvedev, bazı ülkelerin Rusya’ya güvenmediğini ve bu nedenle siber  güvenlik alanında iş birliğine yaklaşmadığını sözlerine ekledi.