Rus güvenlik güçleri, ülkenin Kuzey Kafkasya bölgesindeki saldırıları organize eden ve Moskova'yı tehdit eden İslamcı militanların lideri İsrapil Velidcanov'un bugün çıkan bir çatışma sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'den yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nde polisin "dur" işaretine ateşle karşılık veren bir otomobilin içindekilerle çıkan çatışma sonucunda Velidcanov'un yanı sıra 3 militanın öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, militanların durmaları için işaret veren güvenlik güçlerine ateş açtığı belirtilerek, "Özel güvenlik birimleri 4 teröristi etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında Dağıstan'daki teröristlerin lideri Velidcanov da bulunuyor" denildi.

Velidcanov'un, ocak ayında Moskova'daki Vnukova Havaalanı'nda 37 kişinin hayatını kaybettiği intihar eyleminin sorumluluğunu üstlenen Çeçen militanların lideri Doku Umarov'un yardımcısı olduğu belirtilen açıklamada, "Emir Hasan olarak tanınan Velidcanov, 1998 yılında Çeçenistan'daki teröristlerin kampında eğitim aldı ve 1994 yılında bölgeye giren Federal güçlere karşı savaştı" denildi.

Açıklamada, Velidcanov'un bir çok saldırıdan sorumlu olduğu belirtildi.

A.A.