Babasını cezaevinden kurtarmak için her yolu denediğini anlatan, ancak resmi kurum ve yetkililerin kendisiyle ilgilenmediğinden yakınan kendisi de şoför olan Serhat Ataseven, "Moldovalı yetkililerle giriştiğimiz pazarlık sonucu 3 bin euro rüşvet vererek babamı cezaevinden kurtardık. Çabalarım olmasa babam 4 yıl cezaevinde kalacaktı. Kimse sesimizi duyup yardım etmedi. Ancak ne olursa olsun babama kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.
Üç çocuk babası TIR şoförü 45 yaşındaki Mustafa Ataseven, çalıştığı firma adına geçen yıl eylül ayında, Moldova’nın başkenti Kişinev’e yük götürdü. Yükünü boşalttıktan sonra yemek yemeye gittiği lokantada çıkan kavgayla ilgili gözaltına alınan Mustafa Ataseven, tutuklandı.

OĞLU HAREKETE GEÇTİ
Bir süre sonra tutuklandığı haberi İzmir’deki ailesine ulaşınca harekete geçen oğlu Serhat Ataseven, suçsuz olduğunu öne sürdüğü babasının serbest bırakılması için Türk Büyükelçiliği başta olmak üzere tüm resmi kurumlara başvurmasına rağmen sonuç alamadı. Moldova’daki yargılama sonucu ise Mustafa Ataseven 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine Moldova’ya giden Serhat Ataseven, orada tanıdığı bazı Türk’lerin yardımıyla yetkililereulaştı. Serhat Ataseven, iddiaya göre yakınlarından borç aldığı 3 bin euro’yu ’rüşvet’ vererek vererek babasının serbest bırakılmasını sağladı.

SEVİNÇ YUMAĞI OLDULAR
Mustafa Ataseven’in özgürlüğüne kavuşup 14.5 ay sonra İzmir’e geri dönmesi, ailesini sevince boğdu. Aile sevinç yumağı oluştururken, babasını cezaevinden çıkarmak için dedektif gibi iz süren, sonunda hedefine ulaşan Serhat Ataseven şu iddialarda bulundu:

"Moldovalı yetkililerle giriştiğimiz pazarlık sonucu 3 bin euro rüşvet vererek babamı cezaevinden kurtardık. Çabalarım olmasa babam 4 yıl cezaevinde kalacaktı. Kimse sesimizi duyup yardım etmedi. Konsolosluk yetkilileri hiç ilgilenmedi. Yurtdışındaki bir Türk’e sahip çıkmadılar. Ancak ne olursa olsun babama kavuştuğum için çok mutluyum."

’ZOR GÜNLERDİ, AİLEMİ ÇOK ÖZLEDİM’
Ailesine kavuşan Mustafa Ataseven ise, sadece tanık olduğu bir kavga nedeniyle cezaevine atıldığını öne sürerek, şöyle dedi:
"Cezaevinde çok zor günler geçirdim. Hiç iyi davranmadılar. Her gün, ’ülkemden birileri devreye girer kurtulurum’ diye umut ettim. Ama 14.5 ay geçti gelip soran olmadı. Oğlumun çabası olmasa hala cezaevindeydim. Ama artık o günler geride kaldı, aileme kavuştuğum için çok mutluyum."(aa)