"Rüşvet" soruşturmasında Reina"nın sahibinin sekreterinin rüşvetten “Siz bir tarih belirleyin” diye bahsettiği, bir görevlinin de “Kafana göre bir şey yap” dediği belirtildi

CNR Fuarcılık şirketi ile İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasındaki davayla ilgili Yargıtay"dan lehe karar çıkarma girişiminde bulunulduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"nca yürütülen soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Soruşturmanın, “suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan suç örgütü kapsamında rüşvet, yargı görevi yapanı etkileme, yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamak, nitelikli dolandırıcılık” suçlarından yürütüldüğü, teknik takiplerde ortaya çıkan tesadüfi delillerin de değerlendirildiği belirtildi.
20 ayrı suç kapsamında yürütülen soruşturmada, gözaltında bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş"ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin ifade verme işlemi dün devam etti. Bu arada soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcıları Mehmet Tamöz ve Hüseyin Kocabey"in, CNR Fuarcılık"ın sahibi, işkadını Ceyda Erem"i de ifadesine başvurulmak üzere adliyeye davet ettikleri belirlendi. Erem"in davete uyması halinde ifade vermesi bekleniyor.
Reina"nın sahibi Mehmet Koçarslan"ın, Ziya Turistik Tesisleri İşletmesi A.Ş."nin tahliye davası için Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Tektik Hâkimi B.T. ile 2 Yargıtay görevlisini İstanbul"da iki gece ağırladığı ve kaldıkları lüks oteldeki odalarına yabancı uyruklu hayat kadınları gönderdiği öğrenildi. Teknik takip sırasında, Koçarslan"ın sekreterinin verilecek rüşvetten, “Siz bir tarih belirleyin” olarak bahsettiği, Yargıtay"daki görevlilerin de, “Ya boşver abla ya öyle şey değil atla deve değil ya kafana göre bir şey yap şu işleri bitirelim biz” yanıtını verdikleri anlaşıldı.





Hâkime kadın servisi
Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Tetkik Hâkimi B.T. ile Bekir A. ve Yusuf D."nin masrafları Koçarslan tarafından karşılanmak üzere İstanbul"da iki gece ağırlandıkları anlaşıldı. Galatasaray adasında yemek yiyen, Reina"da eğlenen ve 5 yıldızlı lüks bir otelde ağırlanan B.T., B.A. ve Y.D."nin odalarına gece de yabancı uyruklu kadın gönderildiği ortaya çıktı. İşte o konuşmalar:
Bekir A.: Yok şimdi ben İrine"yle indim aşağı zaten.
B.T. (hâkim): Kızla mı indin, yeni mi gönderdin.
Bekir A.: Benimki burda da o da şimdi taksi çağırdık gidecek.
B.T.: Yusuf Bey de sorun yaşamış. Daha önce de oldu, onunki benimkini aradı "1.5 saatimiz doldu yarım saatiniz kaldı" dedi.