Başkent"te mali polis, rüşvet aldıkları ve yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Keçiören Tapu Sicil Müdürlüğünde çalışan yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. İşlemler için yeterli personel kalmaması üzerine müdüriyet kapatıldı.


Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğüne bağlı bazı Tapu Sicil Müdürlüklerinde rüşvet alındığı ve yolsuzluk yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Keçiören Tapu Sicil Müdürlüğüne Parsel operasyonu düzenleyen ekipler, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldılar.

OPERASYONLAR SÜRECEK
Operasyonların devam edeceği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen ve aralarında idarecilerin de bulunduğu öne sürülen zanlıların, tapu işlemleri sırasında 20-100 YTL arası rüşvet aldığı iddia edildi.

Parsel Operasyonu kapsamında Tapu Müdürlüğü'nki bilgisayar ve dosyalara el konuldu.

DAİRE KAPATILDI
Gözaltıların ardından dairede işe yeni başlayan arşiv memuru ve 4 geçici görevli kaldı. Operasyon yapılan dairede personel yetersizliğinde bölgesindeki tapu ve kadastro işlemleri yapılamadı.