Yıllardan beridir bitmeyen tartışma. Rüştü"yü Pendik Faciası sonrası kim neden dövdü? Başkan Aziz Yıldırı bu dayak için talimat verdi mi? Rüştü ne saklıyor? Futbol tarihine de kara bir leke olarak geçen bu eylem “organize bir hareket mi?? www.medyakulak.com"un yaptığı habere göre olay şöyle gelişti:

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yapılan bir operasyon nedeniyle şu anda Sivasspor Kulübü Başkanı olan Mecnun Otyakmaz"ın telefonunu 2004/1414 sayılı mahkeme izniyle dinlemeye alır. 05.08.2004 günü Mecnun Otyakmaz 0 5333 271 .. .. numaralı telefonundan 0 533 734 .. .. numaralı telefonu kullanan F. Adlı kişiyi arar. 12.10"da başlayan konuşma tam 30 dakika 7 saniye sürer. Konuşma bitince hemen yazılı hale getirilir ve 34.T.O.24116 ile 34.T.O.19304 şifresini kullanan dinleme görevlileri tarafından imza altına alınıp üst makamlara iletilir. Bu konuşma daha sonra savcının emriyle dosyaya konur. İşte noktasına virgülüne dokunmadan olayın göbeğindeki isim Mecnun Otyakmaz"ın olayı anlattığı o konuşmalar:

İFTARDAN SONRA GİTTİM, ÖNLEM OLSUN DİYE

Ramazan günü iftarımızı açtık oraya baktık ki problem var. Ne yaparız nasıl ederiz diye hocayla kahveci orda hoca orda nasıl yaparız diye konuşulurken, ondan sonra diyorlarki bana şeyin Alpay"ın odasındayız. Kaptan senle görüşmek istiyor diyor tamam mı. Çıkıyoruz bakıyorum telefonla görüşüyor tamam başkanım tamam başkanım diyor. Ondan sonra tamam başkanım diyor sanıyorsun ki kimle görüşüyor Aziz Yıldırım"la görüşüyor… Telefon görüşmesi bitsin de konuşalım nasıl yapacaz bu işi diye insanlar şey yapıyor. Yani neyse telefon görüşmesi bittikten sonra bir haber geliyor. Kaptan gidiyor diye ya herkes onlar için orda kaptan o kadar insanı ordaki ya bunlarda şey adamlar yani, hepsi işadamı… İbolar da var ama diğerleri iyi Fenerbahçeli. Senin de tanıdığın bir sürü insan.

ALİ ŞEN DEVREYE GİRİYOR

Yani ondan sonra herkes g.t oluyor hem görüşmek istiyor hem de s...ne takmadan yürüyor gidiyor gibi. Millet indi aşağı, tam arabanın başında. Eeee kaptan nereye? Size ne, size mi hesap verecem? Çünkü orda görüşmüş polis kordonu yaptıracaz bunu yaptıracaz… Ali Şen Yavuz ağabeyyi arıyor. Yavuz Kayral da şey yapıyor işte emniyeti falan arıyor. O da onlara karşı tavır ama o dışarıdaki gürültüden zannediyor. Bunlara tepki gösteren insanlardan mı zennediyor. (Kendi adamlarını kastediyor)

VE İŞTE DAYAK ANI VE NEDENİ

Ondan sonra kimsin sen? Sana ne millete dik konuşan. Baktım saçmalıyor (Rüştü için). S..tir git bin arabana git. Şimdi s...rim seni s..tir git dedim. Ben de ondan sonra. Yani ben ona şaşırdım. Ben ona takımın kaptanı biz onlara sahip çıkmak amacıyla aklımızdan en ufak ordaki insanların ya ordaki insanlar iyi Fenerbahçeli. Profesyonel para karşılığı Fenerbahçeli değil. Ondan sonra o öyle olunca millet te tabii infiale geldi. Herkes ama ya akıllı başlı bütün insan. Çünkü herkes ordaki niyeti biliyor. Gördüğü tepkiyi görüyor o yüzden öyle. Sonra İbo da orda şey yapmadı ki. İbo da kızdı mızdı. Ama orda geldi çocuk yalandan bişey yaptı. Dövülmesi derken adam a...na koyım herif bir iki saat dayak mı yedi?

VE 30 DAKİKA 7 SANİYE"NİN ANALİZİ

Başkan Aziz Yıldırım Pendik faciası öncesi ABD"ye uçmuştur. Maç sonrası Dereağzı karışır. Ellerinde sopa, benzin ve bıçaklarla gelen bir grup taraftar futbolculara saldırmak için tesislerin önünde beklemeye başlar. Yönetim bunu duyar. Aziz Yıldırım"ın o dönemde iyi adamı olan Mecnun Otyakmaz muhtemelen Yıldırım"ın isteğiyle tesislere gelir. Kendisine yakın adamlarla beklemeye başlar. Bir grup dışarıda saldırı planları yaparken, bir grup içerde beklemeye başlar. Bu sırada yönetimden kimse ortalıkta yoktur. Alpay, Abdullah Ercan ve diğer futbolcular arada dışarı çıkıp bakarlar.

Kaleci Rüştü eski başkan Ali Şen"i arayıp yardım ister. Ali Şen de polislerle arası iyi olan Yavuz Kayral"a aktarır. Yavuz Kayral da Rüştü"ye rahat olmalarını söyler. Bu güvence üstüne Rüştü arabasına binip gitmek ister. Çünkü kendisine polis kordonundan bahsedilmiştir. Kapının önünde Mecnun Otyakmaz ve onun adamları ile karşılaşır. Hafif bir sürtüşme sonrası yumruklar konuşur. Olay bugünlere kadar böyle taşınır.

BEN ŞİMDİ KONUŞAMAM

Yani ben normalde bu pozisyonda (Sivasspor başkanlığı) olmasaydım çok güzel olurdu. Ben gerekeni söylerdim ama şimdiki pozisyonda fazla gündeme gelmek istemiyorum.

RÜŞTÜ VE KALKAVAN İLİŞKİSİ

Olaylardan sonra Rüştü Şadan Kalkavan"la bir buluşmasında kendisini dövdürenin Aziz Yıldırım olduğunu söyler. Çünkü o kişiler oraya Aziz Yıldırım söylediği için gelmiştir. Başkan"ın gönderdiği adamlar normal olarak böyle bir eyleme girişebilir mi? Şadan Kalkavan bunu gazetecilere söyler. Hemen ardından Rüştü"nün yalanlaması gelir. Rüştü sonra tekrar Şadan Kalkavan"la bir araya geldiğinde, “Başına bir şey gelmesinden korktuğu için Kalkavan"ı yalanladığını” söyler.