Moskova, Suriye konusunda “bir ileri, bir geri” diye özetlenebilecek bir politika izlemeye başladı.

Batı’yı memnun eden açıklamaların ardından Rusya, Suriye’deki deniz üssü Tartus’a üç koldan tam 11 savaş gemisi yolladı ve atışlı tatbikat yapacağını bildirdi.

Rus askeri kaynakların Rus ajanslarına yaptıkları açıklamaya göre Kuzey donanmasından 6 adet, Karadeniz donanmasından 4 adet ve Baltık donanmasından bir adet savaş savaş gemisi, Suriye kıyılarında gerçekleşecek tatbikat için yola çıktı.

Filonun başında, Kuzey donanmasındaki en büyük muhrip (destroyer) olan “Amiral Çabanenko” var. Çıkarma gemileri “Georgiy Pobedonosets,” “Aleksander Otrakovskiy” ve “Kondopoga” ile tanker gemi “Sergey Osipov” ve yardımcı gemi “Nikolay Çiker” ile “Yaroslav Mudriy” de filoda yer alıyor.

‘Amiral Çabanenko’nun , 61. Deniz Piyade Alayı’nı da taşıdığı bildirildi. Bu 7 gemi Cebelitarık Boğazı üzerinden Doğu Akdeniz’e gelecek. “Smetliviy” adlı muhrip, çıkarma gemileri “Nikolay Filçenkov” ile “Tsezar Kunikov” ve yardımcı gemi “SB-5” ise dün Türk sahil güvenlik botlarının eşliğinde İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra Ege Denizi’ne açıldı.

Haftasonu Suriye karasularında bir araya gelecek gemilerin atışlı tatbikata başlamaları planlanıyor.