Rusya'nın yaz saatinde kalmaya devam ederek, saatlerin geri alınmayacağı devlet başkanı Dimitri Medvedev tarafından Mart ayında açıklanmıştı. Böylece, Rusya'da saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmamış oldu. Başkent Moskova'dan bildiren BBC muhabiri Daniel Sandford, Medvedev'in söz konusu alırken Rusların saat değişimi sebebiyle yaşadıkları strese engel olmak amacıyla hareket ettiğini bildirdi.
 
Sandford ayrıca ülkede saat değişikliğinin yapıldığı dönemlerde intihar olanlarında artış yaşandığı yönünde uzman görüşlerinin de yaygın olduğunu belirtti. BBC muhabiri Sandford, ülkede yaz saati uygulamasından çıkılmaması sebebiyle uluslararası bağlantıları bulunan iş kollarında sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Sandfrod özellikle hava ve demir yolları şirketlerini zorluklarla dolu bir dönemin beklediğini belirtiyor
 
Tasarruf amaçlı uygulamanın mazisi
 
Güneş ışınlarından daha fazla faydalanmak amacıyla ortaya çıkan yaz saati uygulaması ilk kez 1895 yılında Yeni Zelandalı bilim adamı Vernon Hudson tarafından gündeme getirildi. Güneş ışınlarından ve ısısından faydalanarak, ısınma ve faydalanma maliyetlerini azaltmayı amaçlayan uygulama 1916'da Almanya ve müttefikleri tarafından ilk kez resmen uygulandı. Yaz saatine geçiş 1920lerde Avrupa ülkelerinin çoğu tarafından benimsendi. Türkiye'de yaz saati uygulaması 1 Temmuz 1940 tarihinde, bakanlar kurulu kararıyla başladı. Bu sene kış saatine geçmeyen Rusya’da ilk yaz saati uygulaması ise 1918 yılında yapıldı.