AYDINPOST ÖZEL-Kısa bir süredir Aydınlıların sıkça tüketmeye başladığı ünlü "Ruşeym ekmeği" Lezzet Durağı'nın vazgeçilmez ürünü haline geldi.

Aydın'ın ekmek üretiminde lider firmalarından Özdadaşlar Ekmek Fabrikası'nın ürünlerinin teşhir edilip satıldığı Lezzet Durağı Bulvar Şubesinde bugünlerde büyük bir hareketlilik göze çarpıyor.

RUŞEYM İLE FARK YARATIYOR
Aydın'da 4. şubesini Adnan Menderes Bulvarında açan Lezzet Durağı, "ruşeym ekmeği" ile fark yaratıyor.
Buğdayın özünden yapılan bu ekmek çeşidinin yanısıra cevizli, tahıllı, çavdar, yulaf ve onlarca ekmek çeşidini gün boyunca taptaze ve hijyenik olarak müşterilerine sunan Lezzet Durağı'nda tahinli pide, katmer ve diğer kahvaltılık unlu mamülleri de bulmak mümkün.
Özdadaşlar Ekmek Fabrikasının bayisi olan Lezzet Durağı her gün sabah 06.30 ile gece 23.00 arasında hizmet veriyor.
Pazar günleri de aynı saatlerde hizmet veren Lezzet Durağı, Gıda Mühendisi Serkan Hamitoğlu ile Fahriye Akdağ'ın ortaklaşa yürüttüğü bir marka.

YENİ ŞUBE ATATÜRK BULVARINA
Lezzet Durağı ortağı Hamitoğlu, Atatürk Bulvarına da yeni bir şube açmaya hazırlandıklarını müjdeledi.

HER YAŞ GRUBU TÜKETEBİLİYOR
Doğanın altın sırrı olarak sunulan ruşeym ekmeği, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dayanıklılık süresi çok az. Avrupa ülkeleri ve ABD'de tüketimi oldukça yaygın olduğu öğrenilen ruşeym ekmeği, her yaş için tüketimi önerilen bir besin.

İŞTE RUŞEYM EKMEĞİNİN FAYDALARI
AFRODİZYAK:
Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
YAŞLILIĞI GECİKTİRİCİ: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.
KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
SİNİRE BİREBİR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
GÜZELLİK İÇİN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.

E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.