Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 2 aydır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Hakkı vefat etti.

Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi de olan 3 çocuk babası Hakkı'nın cenazesi yarın ikindi vaktinde, Fevziye Cami'nde kılınacak namazın ardından İzmit'te toprağa verilecek.

-RUŞEN HAKKI-

Kütahya'da 1936 yılında doğan Ruşen Hakkı, Kütahya Erkek Sanat Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul'da açılan Tapulama Kursu'nu bitirdi.

''Yollarda'' adlı ilk şiiri 1954 yılında Yeşilay dergisinde yayınlanan Hakkı'nın daha sonra şiir, kitap tanıtma yazıları ve hikayeleri Türk Dili, Yeni Ufuklar, Soyut, Varlık, Yeditepe, Güney, Dost, Yansıma, Yeni Adımlar, Kıyı dergiler ile Milliyet, Yeni Ortam, Kocaeli gazetelerinde yayımlandı.
Türkiye Yazarlar Sendikası, İnsan Hakları Derneği, Dil Derneği, Basın Konseyi ve Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Hakkı'nın eserleri şunlar:

''Şiir: Köprü, Yuvarlak Masa Oturumu, Hüznün Dalgın Kuşları, Dağlama, Çakmaktaşı Kav Kıvılcım, Canevimden, Üretimde Sevda.
Hikaye: Sokağın Ucu Deniz, Irmak, Kentin Konukları, Sırtı Çil Çiçeği Bahçesi Kadın, Elini Hünerle, Kuşlara Yelek Giydir, Benim Sevgili Papatyam.
Roman: Umudun Çiçeklendiği Günler.
Günlük: Bir Şafaktan Bir Şafağa''