Türkiye'de, ilk defa Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (ANTDOB) tarafından Ocak 2010'da sahneye konan Rusalka, onüç ayın ardından, 17 Şubat Perşembe günkü son temsille, izleyiciye veda edecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek eser, fantastik konusunun yanı sıra, dekoru, ışığı ve kostümleri ile de göz dolduruyor. Andersen'in Küçük Deniz Kızı masalından esinlenerek yazılan ve Çek opera repertuvarının kilometre taşlarından biri olan Rusalka, aşık olduktan sonra insan olmayı arzulayan kırılgan su perisi Rusalka'nın trajik öyküsünü konu alıyor. Türkiye'deki opera seyircisini şaşırtacak yeni tekniklerin kullanıldığı ve Çek besteci Dvorak'ın eseri olan, Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu Rusalka operası, müzikal açıdan da büyük başarıya sahip.

ANTDOB Orkestrasını Şef Alexandru Samoila yönetirken, eserin sahne tasarımı Çağda Çitkaya'ya, kostüm tasarımı Ayşegül Alev'e, koreografisi de Uğur Seyrek'e ait.

Koro şefliğini Krastin Nastev'in yaptığı eserde, ışık tasarımı Mustafa Eski'nin imzasını taşıyor. Eserde Rusalka karakterini Nurdan K. Aydın, Prens'i Göksay Yaran, Jezibaba'yı Arzu Mecidova, Su Cini'ni Tamer Peker, Yabancı Prensesi Sevinç Bilgin, Orman Perilerini Sema Çavuşoğlu, Ebru Etizer, Seda Uzmen Güç, Aşçı Yamağını Sinem S. Baddal, Bekçi'yi Oben Bostancı ve Avcı'yı Toygarhan Atuner canlandırıyor.

Opera seyircisinin büyük ilgisiyle karşılaşan Rusalka'nın biletlerinin tükenmek üzere olduğu bildirildi.