Türkiye'de ilk kez çift kol naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tüm tetkikleri tamamlanan 49 yaşındaki Sezgin Ergen ise ilk yüz nakli için bekletiliyor. Ergen, her sabah uyandığında odasındaki aynanın karşısına geçerek, yeni yüzüne bakım yapacağı günü beklediğini söyledi. 70 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne yatan Sezgin Ergen'in rutin tetkikleri tamamlanarak, uygun donör beklenmeye başlandı. Tetkik sürecinin bittiğini ve her an nakile hazır olduğunu söyleyen Sezgin Ergen, bağış yapmak isteyen kişinin uyruğunun önemli olmadığını anlattı.

İNSANLAR BENDEN KAÇMASIN
Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde 18 yıl önce eşinden gördüğü şiddet nedeniyle bunalıma giren ve av tüfeğini çenesinin altına dayayıp tetiği çekerek intihara kalkışan Sezgin Ergen'in yüzü parçalanmıştı. Yüzü tahrip olduğu için insanların içine karışmaktan çekindiğini söyleyen Ergin, "Dışarıya çıkıyorum, bazı insanlar bakıyor, 'Aa bu kadına ne olmuş?' diyorlar. Bu insanlardan, çocuklardan kaçıyorum. İnsanlar korkuyorlar. İnsanların benden korkmasını istemiyorum" dedi. Güzel şekilde yaklaştığını ama
insanların anlamadığını belirten Ergen, şöyle konuştu: 

"Ben de yüzümün düzelmesini istiyorum, arkadaşlarımla gezmeyi, dışarıda kafede oturmayı istiyorum. Bazen görüyorum arkadaşlar oturmuşlar, sohbet ediyorlar. Gizli gizli tuvalet köşelerinde bu şekilde görünmemek için kaçıyorum."

BİR GÜN OLSUN UMUDUM TÜKENMEDİ 
70 gündür Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde olduğunu hatırlatan Sezgin Ergen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dönem içindeki günlerim güzel geçiyor. Televizyon izliyorum, arkadaşlarımla sohbet ediyorum. Sabırsızlıkla nakil olacağım günü bekliyorum. Umutlarım hiçbir zaman tükenmedi. Daha 49 yaşındayım ve kadavradan yüz nakli olabilirim. Yüzümün eski haline gelmesi için dua ediyorum." 

Antalya'ya gelirken kendisini umutsuz vaka olarak gördüğüne değinen Ergen, sözlerine şöyle devam etti: "Doktorlarımın yardımları sayesinde her geçen gün umudum artmaya başladı.70 gündür buradayım. Şu an bütün tetkikler yapıldı. Kadavra bulunursa nakile hazırım. Buradan herkese sesleniyorum. Bu maskeden ben de sıkıldım. Yüzümün düzelmesini istiyorum. Umutla bekliyorum. Bu umudumu öldürmeyin. Tabii ki bu durum herkes için zor, kolay değil. Ben de daha önce böyle değildim. Travmalar geçirdim. Bir de bizi
göz önüne alın, hastanelerde organ bekleyenleri. O yüzden istediğim yüzümün düzelmesi için bir kadavra bağışı bekliyorum."

RUS ANNEYE SESLENDİ 
Televizyonlarda yüz nakli haberlerini gördüğü zaman duygulandığını dile getiren Ergen, şöyle konuştu: "Nakil için Türk, Rus, Alman, İtalyan donör farketmez. Önemli olan yüz nakli olmak. Burada beyin ölümü gerçekleşen bir hasta var. Onun ailesine seslenmek istiyorum. Ne olur beni de göz önünde bulundurun. Benim konuşmalarımı belki dilimiz farklı olduğu için anlayamazsınız. Kolay değil o sizin evladınız, canınızdan bir parça, canınıza can katıyor. Bir de beni gözünüzün önüne alın. O kızınızın yüzü bende
canlanacak. Beni görmüş olacaksınız aynı şekilde, bu şekilde de mutlu olabilirsiniz." 

49 yaşındaki Sezgin Ergen'in, uygun verici bulunması halinde Türkiye'nin ilk, dünyanın 11'inci yüz nakli olarak literatüre geçeceği öğrenildi.

GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİK İNTİHARA SÜRÜKLEDİ
Sezen Ergin, 20 yaşında ailesi İle birlikte yaşadığı Almanya’dan 1982 yılında memleketi Zonguldak’a döneünce, görücü usulüyle 25 yaşındaki Yavuz Aydoğan ile evlendi. 3 çocukları olan çiftin evlilikleri, 6 yıl sonra bozuldu.

Çatalağzı Termik Santrali’nde şoför olarak çalışan Yavuz Aydoğan, iddiaya göre makyaj yapmasını, pantolon giymesini istemeyen eşini bu nedenle dövmeye başladı.

56 OPERASYON GEÇİRDİ
Eşinin baskısı nedeniyle bunalıma giren Sezgin Ergen, 1993 yılı Mart ayında eşi işe gittikten sonra odasına çekilip çenesine dayadığı av tüfeği ile intihara kalkıştı. Tetiğe bastığı anda yana kayan tüfekten çıkan saçmalarla yüzü parçalanan Ergen hastaneye kaldırıldı. 4 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşama dönen Ergen, estetik müdahalelerle birlikte 56 operasyon geçirdi.