Rus haber ajansı İnterfaks ziyareti 'Rusya Devlet Başkanı, Türkiye Başbakanı ile Suriye sorununu görüşecek' başlığı ile duyurdu. Haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmedeki ana gündeminin Suriye olacağı belirtildi. Rusya'nın, Türkiye ile dış ticaret hacminde Almanya'dan sonra ikinci sırada yer aldığı ve ticaret hacminin 2011 yılında 2010'a göre yüzde 26 artarak 31.8 milyar olarak gerçekleştiğine dikkat çekildi.
RBC ajansı da ziyareti 'Türkiye Başkanı R.Erdoğan Moskova'yı çalışma gezisi kapsamında ziyaret edecek' başlığını atarak, Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı'nın daveti üzerine Moskova'yı ziyaret edip ikili ilişkilerin gelişimiyle ilgili karşılıklı görüşlerin belirtileceği, ayrıca Suriye'deki durum gibi uluslararası konuların ele alınacağı ifade edildi.

RBC de diğer basın organları gibi iki ülke arasındaki ticari ilişkilere vurgu yaptı. 2011 yılında Türkiye'deki Rus yatırımların 2010 (114 milyon dolar) yılına göre 10 kat arttığını ve 1.1 milyar dolar olarak gerçekleştiği belirtildi.

Komsomolskaya Pravda adlı gazetede bugün yer alan haber de, 'Putin Kremlin'de Türkiye Başbakanı ile görüşme gerçekleştirecek' başlığını taşırken, görüşme kapsamında ikili ilişkiler ve Suriye sorununun karşılıklı görüşüleceğini belirtti.

BBC Rusya ise, Rus basınında ağırlıklı olarak öne çıkan olumlu havanın dışında Erdoğan'ın ziyaretine 'Putin ve Erdoğan'ı zorlu müzakereler bekliyor' başlığını atarak, görüşmelerin kolay geçmeyeceği yazdı.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, iki liderin ilişkiler hakkında görüş alışverişi yapacağı, uluslararası ve Suriye'deki durumu da kapsayan bölgesel konuların taraflarca masaya yatırılacağı ifade edildi.