İngiltere'de telekulak skandalı nedeniyle tepki çeken ve medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu ''News International'' şirketinin üst yöneticisiyken önceki gün istifa eden Rebekah Brooks'un gözaltına alındığı bildirildi.

Polisin 43 yaşındaki Brooks'u bugün öğleden sonra başkent Londra'daki bir polis karakolunda gözaltına aldığı belirtilirken Brooks, ''gönüllü olarak gittiği karakolda polise devam eden soruşturmalarında yardım ettiğini'' söyledi.

Yasa dışı telefon dinlediği iddiaları nedeniyle kısa süre önce kapatılan ''News of the World'' gazetesinin, 2000-2003 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, önceki gün yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, ''Olaylardan dolayı üzgünüm. İncittiğimiz insanlarla ilgili derin sorumluluk duyuyorum. Geçmişin sorunlarının çözümü için sarf edilen çabalara yönelik dikkati dağıtmaktan kaçınmak için istifa ediyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

Grubun bir diğer gazetesi olan ''Sun''ın da 2003-2009 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, 2009 yılından bu yana ''News International''ın yöneticiliğini yürütüyordu.

Brooks, 9 yıl önce kaçırılan ve öldürülen 13 yaşındaki Milly Dowler'ın telefonuna bırakılan sesli mesajları dinlediği ve bazılarını sildiği iddia edilen ''News of the World'' gazetesinin o dönemki editörüydü.

Brooks, salı günü parlamentonun Kültür, Medya ve Spor Komisyonu üyeleri önünde, Rupert ve James Murdoch ile birlikte skandala ilişkin soruları yanıtlayacak.

22 yıldır News International şirketinde çalışan Brooks, ''News of the World'' gazetesine 1989 yılında sekreter olarak girmiş, 32 yaşında gazetenin editörü olmuştu. Brooks, İngiltere'de editörlük görevine getirilen en genç kişi unvanını taşıyordu.