Rum Simerini gazetesi, İsrail savaş uçaklarının da önümüzdeki çarşamba günü Kıbrıs üzerinden uçacağını ve Rum Ordusu'nun Baf'taki üssüne iniş yapabileceklerini kaydetti.
 
Simerini haberi "Rusya ve İsrail'den Kıbrıs Çevresinde Güvenlik Kalkanı... Türk Tehditlerine Karşı Denizden ve Havadan (Güvenlik) 'Şemsiyesi... Rus Filosu Geliyor, İsrail Uçakları Uçuyor" başlığıyla manşete çekti.
 
Türkiye'nin, Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon aramaları konusundaki uyarılarını tırmandırdığını yazan gazete bu arada Rusya ve İsrail'in ise Ada çevresinde güvenlik kalkanı oluşturmakta olduğu yorumunda bulundu. Gazete, önceki gün Moskova'nın, "Amiral Kuzdeçov" uçak gemisi önderliğindeki 6 parça gemiden oluşan Kuzey Filosu'nu Cebelitarık Boğazı'ndan geçirerek Doğu Akdeniz'e göndereceği haberine de geniş yer ayırdı.
 
"RUSLAR AMERİKAN ŞİRKETİYLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK"
 
Yine aynı gazete, Gazprom isimli Rus petrol şirketinin sözde Rum ve İsrail Münhasır Ekonomik Bölge'sindeki hidrokarbon aramalarını üstlenen Amerikan Noble Energy şirketi ile işbirliği yapmakta olduğuna işaret ederek bu nedenle Rus filosunun bölgedeki varlığının boyut kazanmakta olduğunu belirtti.
 
Edindiği bilgilere dayanarak İsrail'in iki savaş uçağının da 4 Ekim Çarşamba günü Kıbrıs üzerinde uçuş yapacağını kaydeden gazete İsrail savaş uçaklarının Rum Milli Muhafız Ordusu'nun Baf'taki "Andreas Papandreu Hava Üssü"ne iniş yapmalarının ihtimal dâhilinde olduğuna işaret etti.
 
CİHAN