Sarı-kırmızılı yöneticiler, takım ruhunun da kaybolduğu görüşünde birleştiler

Bursaspor deplasmanından puansız ayrılarak zirve yolunda ağır alan Cim-Bom"da yönetim, teşhisi koyarak düşüşün nedenlerini belirledi.
Başkan Adnan Polat, futbol komitesi üyeleri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, acil bir durum değerlendirmesi yaparken futbolculara yönelik ilk kez ağır eleştiriler geldi.
Mudanya"dan, İstanbul"a dönüş yolunda yapılan toplantıda, futbolcuların yeterince mücadele etmedikleri ve son haftalarda takım ruhunun kaybolduğu görüşü ağırlık kazandı.
İşte Başkan Polat ve sarı-kırmızılı yöneticilerin tespitleri:
1- Takımda gerçek anlamda mücadele eden çok az sayıda oyuncu var. Şampiyonluğa oynayan bir ekip bu kadar yumuşak oynamaz, oynayamaz. Kazanmak isteyen takım rakibi ısırmalı. Ama biz bundan çok uzağız.
2- Futbolu bırakıp şovla uğraşan oyuncular görüyoruz. Gereksiz topuk pasları veriyorlar, ayak içi - dışı fantastik kesmeler ve çalımlar atıyorlar. Neticede bunların birçoğu maçı kazanma adına hiçbir işe yaramıyor.
3- Bir gün Arda, Barcelona"ya, öbür gün Servet Arsenal"e, Mehmet Topal da Valencia"ya gidiyor. Çıkan transfer haberleri oyuncuları da olumsuz etkiliyor.
4- Şampiyonluk için ruh olması gerekir. Sezon başındaki o takım ruhu kayboldu.
5- Takım Avrupa Ligi eleme maçları yüzünden erken form tuttu. Yaşanan düşüşün önemli sebeplerinden biri de bu. Bazı oyuncular da yoğuk maç trafiğinde yorgun düştü.



Kewell resmen çöktü
Bursaspor yenilgisi Harry Kewell"ı adeta şoke etti. Maçta iyi mücadele etmesine ve galibiyet için elinden geleni yapmasına rağmen sonucu değiştiremeyen Avustralyalı yıldız büyük üzüntü yaşadı. Karşılaşma sırasında gereksiz top kaybı yapan ve iyi mücadele etmeyen arkadaşlarına sinirlenen Kewell"ın önceki gece dönüş yolunda takımdan ayrı seyahat etmesi de dikkat çekti. Bursaspor maçını izlemek için özel olarak gelen ağabeyi ve kondisyoneriyle birlikte oturan tecrübeli futbolcunun, moralsiz olduğu gözlendi.