İki yıl önce evlenen Filiz Akar (40) ile Yusuf Akar'ın (44) üç ay önce Mehmet Hakkı isimli bir çocuğu oldu. Ancak, market işleten Yusuf Akar, eşinin kendisinin arkasından iş çevirdiğini düşünerek onunla sık sık tartıştı. 

Filiz Akar da üç dört yıl önce ruh sağlığı hastanesinde tedavi gören ve ilaç kullanan eşini yine tedavi olması konusunda ikna ederek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki psikiyatristten bugün için randevu aldı. Ancak, Yusuf Akar, sabaha karşı 3 aylık oğlu Mehmet Hakkı'nın altını değiştirmek için uyanan eşi Filiz Akar ile yine tartışmaya başladı. 

Tartışmanın büyümesi üzerine Yusuf Akar, evde bulunan tabancayla eşine üç el ateş etti. Filiz Akar, başına ve sırtına isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığıldı.  Silah sesini duyan komşuların ihbarı ve Yusuf Akar'ın polisi arayarak "Karımı öldürdüm" demesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. 

Polis ekiplerine kucağında çocuğu ve elinde eşini öldürdüğü tabancayla kapıyı açan Yusuf Akar, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, Filiz Akar'ın hayatını kaybettiğini belirlerken, bebeğin altını değiştirerek yakınlarına teslim etti. 

Filiz Akar'ın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardında Akar'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesine götürüldü. Üç aylık bebek devlet korumasına alındı.