Bakan Yıldırım, sektördeki gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında soruları yanıtladı. Yıldırım, "RTÜK ve BTK yakınsamaya dahil olacak, birleştirilecek mi?" sorularına karşılık "RTÜK de BTK da yakınsamaya dahil kurumlar. Veri iletimi, ses ve görüntü iletimi yakınsamaya dahil. Bir yoldan pek çok vasıtanın gitmesi gibi. İki düzenleyici kurum olan RTÜK ve BTK'nın birleşmesi gündeme gelebilir. Ancak RTÜK Anayasada yer alan bir kurum, orada bir anayasa değişikliği söz konusu olabilir. Bu da biraz zaman alabilir, çünkü Anayasa değişikliği yapılması diğer yasa değişiklikleri kadar kolay olmayabiliyor" dedi.

HİSSELERİN BİR KISMI HALKA ARZ EDİLEBİLİR

"Türk Telekom hisselerinin blok satışının yapılıp yapılmayacağının" sorulması üzerine Yıldırım, "Türk Telekom'un hisselerinin bir kısmı daha halka arz edilebilir ama bunun zamanlamasını ve oranını şimdiden söylemek mümkün değil. Konjonktüre, yasalara bağlı... Kamu yararının en üst düzeyde sağlanacağı şartları görmemiz lazım" yanıtını verdi.
"Türk Telekom'un blok satışı ve halka arzı 2010 planında var mı?" sorusunu da Yıldırım, "Özelleştirme İdaresi, portföyündeki kuruluşlarla ilgili çalışma, takip yapıyor. Bu konuda yapacakları çalışmalardan herhangi bir adım atmadan önce ÖYK üyelerini bilgilendireceklerdir. O zaman tabii değerlendirilecek" diye cevapladı.

KARAYOLLARI TÜZEL KİŞİLİĞİNİ TEKRAR KAZANACAK

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğüne ilişkin yasa tasarısına yönelik bir soru üzerine de şu yanıtı verdi:
"Meclis'e sevk edilen Karayolları Teşkilat Kanunudur. Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanununda yapılan değişiklikler sonucu Karayolları Kanununun güncelleşmesi icap ediyor. Bu yeni tasarı, bu güncelleşmeyi gerçekleştiriyor. Karayolları'nın tüzel kişiliğini tekrar kazanmasını sağlayan düzenlemedir, başka bir şey yok. Özelleştirme ile doğrudan alakası yok."

ÖNEMLİ OLAN İSİM DEĞİL, NE YAPTIĞIMIZ

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının adının "Ulaştırma ve Bilişim Bakanlığı" olarak değiştirilmesinin düşünülüp düşünülmediği sorusuna, "Bu yapılabilir... Ama önemli olan isim değil ne yaptığımız. Bu bir yasa değişikliği gerektiriyor. Olsa daha iyi olur ama olmasa da oluyor" yanıtını verdi./akşam