RTÜK, 18 Haziran gecesi yayınlanan bölümde ""Bihter ile Behlül"ün sevişme sahnesinin çok ateşli olduğunu"" öne sürüp, Kanal D ve diziye ceza verilmesini istedi.

Kanal D"de yayınlanan ve büyük ilgi gören Aşk-ı Memnu dizisinin sezon finali, RTÜK"ten veto yedi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, 18 Haziran gecesi yayınlanan bölümde ""Bihter ile Behlül"ün sevişme sahnesinin çok ateşli olduğunu"" öne sürerek, Kanal D ve diziye ceza verilmesini istedi. Bu konuda hazırlanan rapor, RTÜK üyelerince değerlendirilip sonuca bağlanacak. Aşk-ı Memnu

""SEVİŞME ÇOK UZUN""

GAZETEPORT"un edindiği bilgiye göre, Halit Ziya Uşaklığil"in aynı adlı eserinden uyarlanan dizi ile ilgili hazırlanan raporda, Bihter rolündeki Beren Saat ile Behlül rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ"un sevişme sahnesinin, Türk aile yapısına ve toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olmadığı öne sürülerek şöyle denildi:

""Saat 20.47"de başlayan bölümde Behlül ile, amcasının eşi olan Bihter arasında, 5 dakika 30 saniye süren ateşli bir sevişme sahnesi yayınlanmıştır. Aile dizisi konseptinde değerlendirilen bir dizide, bu tür sevişme sahnelerinin yer alması, Alo RTÜK hattına da şikayet edilmiştir. Behlül"ün yengesi rolündeki Bihter ile yasak aşkının, Türk aile yapısına aykırı olduğu ve sevişme sahnesinin aşırı ölçüsüzlüğü vurgulanmıştır. Sevişme sahnesinin bu kadar uzun ve ayrıntılı yayınlanması, yayıncının reyting arttırma amacına yöneliktir. Toplumsal değerler göz ardı edilerek, utanma ve sıkılma duygularını harekete geçirmektedir. Çarpık ilişkiler aile kurumunu yıpratarak onarılması güç tahribatlara yol açmaktadır""

TRT BİLE DAHA CESURDU…

Aşk-ı Memnu dizisi tam 34 yıl önce 6 bölüm halinde TRT"de yayınlanmış ve Müjde Ar ile Salih Güney, Bihter ve Behlül rolünü oynamışlardı. Dizinin TRT versiyonunun daha cesur olduğu ve 34 yıl önce devlet kanalında yayınlandığında bile, bu tür eleştiriler değil, beğeni kazandığı hatırlatıldı.

RTÜK"ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak"ın, hazırlanan rapora karşı çıkarak ret oyu verecekleri öğrenildi. RTÜK"ün bu dizi için uyarı, para cezası ya da program durdurma cezası verme yetkisi bulunuyor.

KAYNAK: GAZETEPORT