RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü ’nde 2007-2009 yıllara arasında yolsuzluklar yapıldığı yolundaki ihbar üzerine harekete geçen RTÜK Teftiş Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurumu müfettişleri akıl almaz dolandırıcılıkları ortaya çıkardı. Hazırlanan raporda Ebubekir Akkaymak ’ın bölge müdürü olduğu dönemde en tepeden kurumun çaycısına kadar birçok kişinin kurumu milyonlarca lira zarara uğrattığı belirlendi. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Ebubekir Akkaymak hakkında “resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılık ” suçlarından 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianamede ayrıca RTÜK ’te görevli 3 üst kurul uzmanı, 1 memur, 1 sözleşmeli personel ve 5 firma sahibi ile bir radyo kanalı sahibi hakkında da çeşitli cezalar istendi. İddianamede yolsuzluklar şöyle sıralandı:
 
* 11 MİLYON ÖDENDİ İŞ YAPILMADI: RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından 16 Şubat 2007 tarihinde frekans planlaması ihalesinde yetersiz katılım olmasına rağmen en uygun teklifi veren Asithane firmasına 23 milyon 281 bin TL ’ye ihale edildiği anlatıldı. Ancak daha sonra üst kurulun fatura tutarlarını fazla görerek tutarı 11 milyon 269 bin TL ’ye indirerek Asithane firmasına ödediği belirtildi. Planlanan hizmetlerden pek çoğunun alınamadığı ama alınmış gibi fatura edildiği bu nedenle kurumun dolandırıldığı anlatıldı.
 
* YEREL DEĞİL BÖLGESEL LİSANS: 87.5 frekansından İstanbul ’da yayın yapan yerel radyo Delta FM ’in lisans tipinin evrakta sahtecilik yapılarak yerel (R2) değil bölgesel(R3) olarak gösterildiği tespit edildi. 
 
* ÇAYCI BİLE DOLANDIRMAYA KALKTI: RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü ’nde ANG isimli firmaya bağlı olarak çaycılık yapan Murat Eryılmaz isimli kişi de memur Ayhan Pekin’in çekmecesinden gizlice aldığı akaryakıt fişleri ile otomobiline benzin almaya çalıştı. Plakaların farklı olmasından şüphelenen benzin istasyonunun çalışanının benzin vermemesi nedeniyle eylemin dolandırıcılığa teşebbüs aşamasında kaldığı ifade edilen iddianamede, memur Ayhan Pek’in ise görevi ihmal ettiği belirtildi.
 
VATAN