Ferzan Özpetek adına düzenlenen ödül gecesine katılan Kenan İmirzalıoğlu oyuncuların yüksek ücret istemesi nedeniyle dizi sürelerinin uzun olduğunu ifade edeh RTÜK Başkanı'na cevap verdi...

Onaltıncı Londra Türk Film Festivali ''Golden Wings Seyirci Ödülü", İstanbul'da düzenlenen törenle, "Serseri Mayınlar'' filminin yönetmeni Ferzan Özpetek'e verildi. Ödülü Özpetek'e, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış sundu. Geceye, oyuncular Nurgül Yeşilçay, Ali Sunal, Pelin Batu, Berrak Tüzünataç ve Kenan İmirzalıoğlu ile gazeteci Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Özpetek bu ödülün seyircilerden gelmesi nedeniyle kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, ''Bu ödülü, geçen sene kaybettiğimiz yönetmen Erdoğan Tokatlı'ya adıyorum'' dedi.

Abesle iştigal bir durum

Kenan İmirzalıoğlu, oyuncularının yüksek ücretler istemesi nedeniyle dizi sürelerinin uzun olduğunu ifade eden RTÜK Başkanı Profesör Davut Dursun'un açıklamalarına cevap verdi. Ünlü oyuncunun çarpıcı açıklamaları şöyle: "Eğerki en son çare buysa ben ücretimi indirmeye razıyım ama işin bir de şu tarafı var: Kriz oldu diye süreler uzatıldı. Süreler uzatılırken de rakamlar düşürüldü. Şimdi tekrar süre kısaltılıyor diye tekrar rakamlar düşürülürse 2 kere indirim yapılmış olacak. Bu da abesle iştigal bir durum. Bunun en doğru çaresi bizim oluşturduğumuz SineSen ve OyuncuSen sendikalar esas doğru kuralları koyacak."

İmirzalıoğlu dizilerin sürelerinin 90 dakika ve daha da uzun olması hakkında daşunları söyledi: "Bir haftada hakikaten 90 dakikalık bir iş çekilmesi çok zor. Yıpratıcı bir iş. Oyuncular için tamam çok yorucu. Uykusuz kalıyoruz. Bu performansımızı etkiliyor. İstediğimiz kadar iyi oyunculuk sergileyemiyoruz. Çünkü yetiştirmek zorundayız. Bazen tekrar almaya şansımız olmuyor. Bizim rolümüz bitiyor eve gidiyoruz. Fakat teknik ekip açısından çok zor ve çok yıpratıcı bir iş. Çok daha az uyuyorlar. Çocuklarını göremeyenler oluyor. O yüzden bunun insanı koşullara gelmesi lazım. Avrupa Birliği'ndeki ülkeler ve Amerika'daki standartlara gelmesi gerekiyor. Ayrıca işin bir de şu tarafı var. Eğer ki biz bu dizinin 90 dakikasını düşürürsek 45 dakikayı bilmiyorum ama 60 dakikaya düşerse seyircimizde daha kaliteli bir iş izleyecek."

'FERZAN BİZİM GURURUMUZ'

Ferzan Özpetek hakkında ise Kenan İmirzalıoğlu, "Ferzan bizim uluslararası bir onurumuz. Onun varlığından dolayı gurur duyuyoruz. Çok önemli çok değerli işler yapıyor. Türkiye'yi çok iyi temsil ediyor. Yaptığı filmler dünya çapında ödüller alıyor. Bu bizim için çok önemli" dedi.