Anonymous, İsrail'i "insanlığa karşı suç işlemek" ve "Filistin halkına kötü davranmakla" suçladı ve İran'a saldırmaması için de uyarıda bulundu.

Uluslararası internet korsan grubu Anonymous, video paylaşım sitesi YouTube'de yayınladığı bir videoda İsrail'i hedef aldı.

Dünya çapında internette özgürlüklerin kısıtlanmasını engellemek ve sansüre karşı mücadele veren Anonymous bugün sabaha karşı video paylaşım sitesi YouTube'a koyduğu bir videoda önümüzdeki günlerde İsrail'e ait internet sitelerini hedef alacaklarını duyurdu.

İsrail'in İran karşı olası askeri müdahalesine de karşı çıkan Anonymous, İsrail'in başlattığı yalan kampanyasıyla egemen bir ülkeye askeri saldırı hazırlığına zemin hazırladığı belirtildi.

Anonymous yayınladığı videoda şu görüşlere yer verdi: "Medya manupülasyonu ve siyasi rüşvet yöntemleriyle birçok kişinin sempatisini kazandınız. Demokratik olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama bu gerçeklikten çok uzak bir iddia. Sizin asıl amacınız, küçük bir zümrenin rahatının bozulmaması için büyük bir çoğunluğun özgürlüğünü elinden almanız."

'İSRAİL'İ SANAL DÜNYADAN SİLECEĞİZ'

İnternet korsan grubu Anonymous'un yayınladığı videoda İsrail'in hedef alınmasının üç aşamadan oluştuğu belirtildi. Ancak videoda sadece ilk adım açıklandı. İlk adımda İsrail'in internetteki sayfalarına saldırılar düzenleneceği ve İsrail'in "internetten silineceği" tehdidinde bulunuldu.

SANAL SAVAŞ BİRKAÇ AYDIR SÜRÜYOR

Son aylarda Arap internet korsanları ile İsrailli hackerlar arasında büyük bir mücadele yaşanıyor. Suudi Arabistanlı hackerler, 400 bin İsraillinin kişisel bilgilerini çalarak, bir kısmını internet üzerinden yayınlamıştı.

İsrailli internet korsanları da başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerindeki birçok internet sayfasını hacklemişti. İsrailli korsanlar son olarak İran Adalet Bakanlığı ile bu ülkenin İngilizce yayın yapan televizyonu Press TV'nin internet sayfalarını çökertmişti.