İnternet medyasını bir çatı altında toplamak ve sektörün sorunlarına çözüm aramak için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan İnternet Medyası Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Özışık, internet medyasının karşılaştığı sorunları sıralıyor ve yapılması gereken yasal düzenlemelere ilişkin de bilgi veriyor.

Özışık, internette yapılan yayınların Basın Kanunu kapsamına alınmaması nedeniyle, internet medyası çalışanlarının yıllardır basın kartı alamadığını belirterek, 5651 sayılı yasadaki sorunların da yayıncılıkta büyük sorunları beraberinde getirdiğini söylüyor.

Bugün internet yayıncılığında 'kopyala/yapıştır' tarzı yayıncılığın da önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özışık, bunu düzeltmek için dernek olarak çalıştıklarını, cevap hakkına ilişkin de derneğe üye tüm sitelerde, iletişim bilgisi bulunan künye yayınlanmasını teşvik ettiklerini hatırlattı.

TechnoLogic'te haftanın haberlerinde ise, arama devi Google'ın, navigation hizmetini ücretsiz vererek bu sektörü derinden sarsması, Facebook'un izinsiz mesaj gönderimi yapan bir kişiyi rekor cezaya mahkum ettirmesi ve Dell'in, Android işletim sistemi kullanan tablet bilgisayarı var.

Haftanın sitelerinde ise, size hediye alması muhtemel kişilere yol gösteren HediyeniDile.Com ve Mobil İmza ile 'OpenID' (opın ay-di) kullanabilmesini sağlayan ŞifreYok tanıtılıyor.

TechnoLogic'in oyun bölümünde, virüs bulaştıktan sonra zombiye dönüşen yaratıkları konu alan Left 4 Dead 2 ile ilgili detaylar var.

TechnoLogic'in ürün inceleme bölümünde ise, TeknoSA Metrocity mağazasından üç yeni dijital oyuncak hakkında bilgi veriliyor./yeni şafak