Google,1 Mart’tan itibaren yeni gizlilik politikasını hayata geçirecek.Google UK Gizlilik Yönetimi, amaçlarının sundukları tüm hizmetlerin kullanıcılar tarafından çok daha kolay ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Yani 1 Mart’tan itibaren çok sayıdaki gizlilik politikası en aza indirilmiş olarak tek bir politika altında toplanacak. 90'ı bulan ve tüm servislerine yayılmış olan gizlilik politikalarını tek bir çatı altında topluyor. Böylece internet devi, hem kendi hem de kullanıcıların işini kolaylaştırabilmeyi hedefliyor.

TÜM SERVİSLERDE TEK KULLANICI

 YouTube üzerinden kullanım alışkanlıklarınızı ve bilgilerinizi toplayan Google, YouTube üzerinden size daha iyi hizmet verebilmek için bu bilgileri kullanacak. Ancak YouTube üzerinden internet devinin topladığı bu bilgiler, Google'ın diğer servisi Google Plus'ta kullanılmayacak. Google arama verileri bir başka Google servisine aktarılmayacak. Siz Google hesabınızla giriş yapmış olsanız bile, Google arama geçmişinizi diğer servislerinde kullanılmayacak. Yani tüm servislerde tek kullanıcı olacak.