En çok aranan siyasi parti lideri kim? Kriz bitti mi? Durgunluk derinleşecek ve ikinci dip görecek miyiz? İşte tüm merak edilen sorulara olan ilgiyi google sayesinde takip ediyoruz. İşte sonuçlar...

Siyasette her gün farklı bir mesaj, her gün ayrı bir meydan okuma... Peki liderlerin hangisi "daha çok aranıyor?"

Küresel kriz bitti mi? Dünya ekonomisi durgunluktan çıkacak mı? Yoksa toparlanma belirtileri gösteren ekonomiler ikinci bir dibi görecek mi? İşte herkesin kafasındaki bu sorulara Google"ın istatistiklerine de yansıyor.

Google Trends verilerine göre, referandum yaklaşırken Google"da bu aralar en çok aranan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu… Onu sırasıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli izliyor.

Siyasetin aksine, ekonomi Google'da daha az popüler. “Durgunluk”, “Ekonomik kriz” gibi kavramlar daha az merak ediliyor. Google"da “Durgunluk” kelimesini arayanların sayısı Ekim 2008"de patlama yaparak rekor kırmıştı. O tarihten bu yana yüzde 78 azalma gösterdi.

Durgunluktan sonra en çok aranan ekonomik terimlerden biri de “Ekonomik Kriz” oldu. “Ekonomik Krizi” merak edip arayanların sayısı da yüzde 77 azaldı.

Son aylardaki en ilginç gelişme ise “İkinci Dip” tartışmalarının büyük merak uyandırmış olması. İlk kez Temmuz ayında “İkinci Dip” aramaları “Ekonomik Krizi” geçti.

Tüm dünyada en çok merak edilen ekonomik sorun hala “İşsizlik”

Google Trends Türk yatırımcılarının yatırım tercihleri hakkında da önemli ip uçları veriyor. Buna göre Türk yatırımcısı en çok “Altın” kelimesini Google"da arıyor. Merak sırasında “Döviz” ikinci, “Borsa” ise üçüncü sırada yer alıyor.(Gazeteport)