Facebook'un ilk ofisini boyayan David Choe, ödemeyi nakit yerine hisse senedi olarak alınca bugün milyonerler klubüne girdi.

Sosyal medya devi Facebook, bu hafta içinde halka arz edilecek. 7 yıl önce kurulan site, kurucusu Marc Zuckenberg’i çoktan milyarderler klübüne soktu. Ama zengin ettiği tek kişi o değil. Şirket ilk kurulduğunda, Palo Alto, California’daki merkez ofisinin dış cephesini graffiti ile süsleyen David Choe da Facebook zenginlerinden biri. Ama artık bir milyoner olan Choe sanatının yanı sıra aklını da kullanarak zengin oldu.

NAKİT YERİNE HİSSE SENEDİ

Cephe süslemesini tamamlayan David Choe'le Zuckenberg, birkaç bin dolar nakit para ya da yüzde 0.2 oranında hisse senedi önerdi. Nakit yerine hisse senedini kabul eden Choe, şirketin halka açılmasıyla birlikte resmen milyoner olacak. Binde 2'lik hisseler şirketin 5 milyar dolarlık halka arzının gerçekleşmesiyle birlikte 200 milyon dolar değere ulaşacak.

Facebook’un 2012 yılı hedefleri arasında, ilk sırada borsaya açılmak yer alıyordu,Şirketin halka arzdan 10 milyar dolar sermaye girişi elde etmesi bekleniyor.