Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un milyonlara ulaşmasının ardından Mısır'da "Müslüman Kardeşler" grubu kendilerine "İkhwanbook" sitesi kurdu. Amaç tüm Müslümanları bir arada toplamak.

Facebook'un istenenden daha büyük bir başarı yakalaması "Müslüman Kardeşler"i harekete geçirdi.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketi, internette kendi sosyal paylaşım ağlarını kurdu. Adını da Facebook'u temel alarak "İkhwanbook" koydu.

"Yaşamınızı dünyadaki diğer Müslüman kardeşlerle paylaşın" sloganını kullanan sitenin amacı "ılımlı İslam bilinci"ni yaymak.

Ancak ılımlı İslam'ın ne demek olduğu sitede açıklanmıyor.

Müslüman Kardeşler'in bir üst düzey bir yetkilisi, sadece, "Bu şekilde İslami değerlerini daha fazla yaymak istediklerini" söylüyor.

Bu, aynı zamanda hareketin internet ortamındaki varlığını güçlendirme stratejisinin de bir parçası. çünkü, Müslüman Kardeşler için internet, Mısır'da ellerindeki az sayıdaki iletişim kanalından birisi.

Grubun Mısır'daki hareket alanı hayli dar, zira grup Mısır'da yasaklılar listesinde. Gazete ya da broşür çıkarma izinleri yok.

Hatta öyleki, grubun bazı üyeleri, hükümetin "İkhwanbook" sitesini izleyerek grup üyesi olanları tespit etmesi fikrinden endişeli.

Facebook'a göre sitede fotoğraf kullanımı daha az. Kullanıcıların özel hayatı ile ilgili fazla bilgi yok. Eşcinselliğe yaklaşım ise daha katı.

Site son 2 aydır sadece deneme amaçlı olarak faaliyet gösteriyor. Ancak organizatörleri, henüz belli olmayan bir tarihte siteyi kullanıma açacaklarını ve o zaman üye sayısının hızla artmasını beklediklerini söylüyor.

Site ismini ise "Arapça'daki adı İhvan-ı Müslimin yani Müslüman kardeşliğinden alıyor. İlk bakışta Facebook'a hayli benzeyen site için, yaratıcıları "İslami değerlere daha çok saygılı" diyor.(CNN Turk)