İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından iki yılda bir verilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen İSO İnovasyon Ödülleri finalistleri belli oldu. 35 firmanın başvuru yaptığı ve 10 finalistin yarışacağı şirketler arasında Gaziantep’in köklü kuruluşlarından Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı yer alıyor. Kurulduğu 2005 yılından bugüne Ar-Ge ve İnovasyon’a yaptığı yatırımlarla bu alanda sektör lideri olan Royal Halı, Gaziantep’deki tesisinde 600 çeşit halı üretiyor. Halıların tamamı antimikrobiyal özellikli olan Royal Halı’da yine tüm halılar SigortHalı uygulaması ile güvence altında. İSO İnovasyon Ödülleri 14 Aralık 2011 tarihinde sahibini bulacak.
 
“Yenilik Farklılıktır” felsefesi liderliğe taşıdı
 
Şirket olarak “Yenilik Farlılıktır’ felsefesini benimsediklerini ve bu sayede inovasyon ve Ar-Ge alanında ilklere imza attıklarını ifade eden Royal Halı & Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı, “Şirketimizde 5 kişilik Ar-Ge ekibimiz var. Ancak her departmandan da birer kişi Ar-Ge ekibinin bir üyesi” dedi. İnovasyon çalışmalarında 2008 yılında geliştirdikleri antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli “3 Etkili Halı” projesi ile zirve yaptıklarını söyleyen Cihan Dağcı Türkiye genelindeki birçok üniversite ile ortaklaşa Ar-Ge çalışması gerçekleştiriyoruz. Antimikrobiyal halı konusunda başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ve Türkiye’den gerekli sertifikaları aldık. Ekoteks sertifikamız ile birlikte laboratuarımızı kurduk. Son olarak da halılarımız Sağlık Bakanlığı’nın Biyosidal ürün sertifikası ile tescil edildi” dedi.
 
Royal Halı ödüle doymuyor
 
Royal Halı gerçekleştirdiği inovasyon çalışmalarında sektöre Samba, Flora, Tebriz, Natura, Asos, Salsa, Pierre Cardin Halıda ise Bamboos, Elysee kalitelerini ve Royal Ebru Halı ve Antibakteriyel kavramlarını kazandırdı. Royal Halı yaptığı başarılı çalışmalar ve sektöre kazandırdığı yenilikler sayesinde; 2007 Metal Simli İplikle Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon ödülü, 2008 Bambu İpliğinden Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü, 2009 Antibakteriyel Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü, 2009 Ekolojik Test Araştırma ve Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) Antibakteriyel Sertifikası, 2009 Tüm Tüketicileri Koruma Derneği Yılın Altın Markası, 2009 İSO Ar-Ge ve İnovasyon Ödüllerinde başarı plaketi, 2011 yılı başında Sağlık Bakanlığından Ürünlerin ANTİMİKROBİYAL olduğuyla ilgili BİYOSİDAL ÜRÜN SERTİFİKASI gibi birçok başarıya imza attı. Royal Halı ayrıca, 2009 İSO verilerine göre ilk 500 şirket sıralamasında 466’ncı, 2009 Fortune Dergisi verilerine göre ilk 500 şirket içerisinde 375’inci ve 2010 yılında ise yine Fortune Dergisi verilerine göre 500 şirket içerisinde 400’üncü sırada yer aldı.