Olağanüstü kurultayda hezimete uğrayan DSP'nin Kurucu Başkanı Rahşan Ecevit, mücadeleye devam kararı aldı. Ecevit'in olağan kurultaya hazırlanacağı öğrenildi.

DSP Kurultayı'nda Rahşan Ecevit'in desteklediği Alemdar Yalçın tüm delegelerin ancak yüzde 2'sinin oyunu alabildi. Bu ağır yenilgiden sonra kendisine yakın partililerle değerlendirme yapan Ecevit'in rövanş almak için olağan kurultaya hazırlanacağı öğrenildi.
Pazar günü gerçekleştirilen DSP Olağanüstü Kurultayı'nda Rahşan Ecevit'in desteklediği Alemdar Yalçın büyük bir hezimete uğradı. 1063 delegesi bulunan DSP'de Yalçın'ın aldığı oy son turda 20'ye kadar düştü. Yalçın'ın aldığı oyların tüm delegeler içinde yüzde 2'nin bile altında olması, 'Ecevit büyük yenilgi aldı' şeklinde yorumlandı.

YEMEKTE BULUŞTU

Kurultayda ummadığı bir yenilgi alan Ecevit, önceki gün DSP'li bazı milletvekilleri ve kurmaylarıyla toplantı yaptı. Toplantıda yenilginin faturası Zeki Sezer ile Masum Türker'in örgütçü özelliklerine bağlandı. Olağanüstü kurultayın çok aceleye getirildiğini ifade eden Ecevit, delege yapısı değiştirilmediği için yenilginin kaçınılmaz olduğunu savundu. Ecevit, toplantıda kendisiyle birlikte hareket edenleri olağan kurultaya hazırlanmaya çağırdı. Rahşan Ecevit, partinin kimsenin malı olmadığını hatırlatarak, partide kalarak mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Rahşan Ecevit'in yemeğine katılan DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, kurultayda Sezer ile Türker'i desteklemediklerini hatırlatarak, mevcut delege yapısıyla seçimlerin kazanılmasının çok zor olduğunu söyledi. Seçimlerin DSP'ye yakışmadığını ifade eden Halıcı, kurultayan çok eksikleri olduğunu söyledi.

Partiden ayrılmayı düşünmediklerini ifade eden Halıcı, Ecevit ile yaptıkları yemekli toplantıda parti içinde kalarak mücadele kararı aldıklarını belirtti.

YALÇIN DESTEKLENMEDİ

Kurultayda Alemdar Yalçın'ı desteklemediklerini savunan Halıcı, çıkan sonuca bakarak 'Ecevitler kurultayda yenildi' iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Halıcı, "Sezer ve Türker denendiği ve partiye yeni heyecan, açılım sağlamadıkları için Sayın Ecevit bunları eleştirdi. Bu durum Yalçın'ın desteklendiği anlamına gelmez" dedi. DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün de partide kalarak mücadelesine devam edeceğini söyledi. Partinin kimsenin malı olmadığını ifade eden Birgün, "Bu partiden asla ayrılmayı düşünmüyorum ve ayrılmayacağım. Tayfun İçli'nin de partiden istifasını anlamış değilim" diye konuştu.


AK Parti'yi örnek alsınlar

DSP Milletvekili Emrehan Halıcı, DSP yönetiminin AK Parti'yi örnek almasını tavsiye ederek, "AK Parti yerel seçimlerde oyları yüzde 4 azalınca, Türkiye'nin en büyük partisi olduğu, diğer bütün partilere fark attığı halde oturup özeleştiri yapıyor. Nerede yanlış yapıldı, bu masaya yatırılıyor. DSP yönetiminden de bunu beklerdik" dedi.