İzmir'in Buca ilçesinin Kozağaç Mahallesinde ikamet eden anne Hayriye Bilgili baba Hüseyin Bilgili kapılarının önündeki komşu düğününde ikram edilen lokumdan susadığı için evlerinin bahçesine su içmeye giden 5 yaşındaki oğullarına eve bekçi diye aldıkları köpeğin saldırısıyla perişan oldu. Günlerdir hastanede yatan ve yüzünün çeşitli yerleri parçalandığı için 2. ameliyatını olan Mehmet Bilgili'nin annesi yaşadıklarını ağlayarak anlattı.
Eve hırsız girmesin diye aldıkları Rotweiler cinsi köpeğin 5 yaşındaki oğullarına saldırabileceğini akıllarına getiremediklerini belirten anne Hayriye Bilgili olay gecesini şöyle anlattı; 'Düğündeydik biz. Lokum dağıtmışlardı. Su içmeye gitmiş. Bahçede su var diye köpeğin ordan geçmiş. Köpek arkadan saldırmış. Düğünde ses olduğu için çok bağırmış biz duyamadık. Halası, babaannesi duymuş inmiş aşağıya. Birkaç kere hırsız girmişti. O yüzden gelmişti köpek. Çocuğuda tanıyordu. Ben geldiğimde sadece kapı önünde kan gördüm' diye konuştu.

'HALASI MERMERLE KAFASINI VURUP KURTARMIŞ'
5 yaşındaki Mehmet'in babası ise 'Bizim kapının önünde takı merasimi yapılmıştı. Takım merasiminden sonra babaannesi eve geçmişti. O gün köpeği kapının önüne bağlamıştık. Düğünde lokma yemiş bizden su istememiş, çeşmeyi açmış köpeğin yanından geçmesi gerekiyordu. Baya bir mücadele etmişler. Ata'nın sesleri geliyormuş. Çocuk sesi geliyor. Balkondan baktığında çocuğun altına almış olarak görmüş. Vücudunun neresi ağzına girdi, görememiş. Baya mücadele etmişler ayırmak için. Babaannesi eliyle ayırmaya çalışmış yapamamış. Halası artık 5-6 kere mermerle kafasına vurmuş. Köpeği zaten hemen verdik. Buca Veteriner İşlerine verdik' ifadelerini kullandı.
5 yaşındaki Mehmet'e saldıran köpeği teslim alan Buca Belediyesi Veteriner İşler Müdür Vekili Veteriner Birol Topal, 'Rotweiler cinsi köpekler saldırgan köpeklerdir. O yüzden fabrika tarzı yerlerde bakılmaları gerekiyor. Eğer köpeğe sahip çıkılmazsa bu tarz köpeklerin efendisi olunmazsa, bu sefer o sahibinin efendisi olmaya çalışıyor' dedi.