Rotary Kulüplerine üye olan yeni rotaryenler 2440. Bölge Adaptasyon Toplantısı"nda bir araya geldi. Kuşadası Pine Marina Hotelde gerçekleştirilen Rotarya Kulüp 2440.Bölge Adaptasyon Toplantısı"na Uluslar arası 2440.Bölge Federasyon Dönem Başkanı ve geçmiş dönem başkanının yanı sıra çok sayı da yeni rotaryen katıldı.
İki gün sürecek olan toplantının ilk günü saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ev sahipliği yapan Kuşadası Rotary Kulüp Başkanı Ayşe Özdoğru"nun açılış konuşmasının ardından GDG Bölge Eğitim Lideri Kemal Sulaoğlu ve Dönem Başkanı Mehmet İyigüllü de birer konuşma yaparak, çalışmalar hakkında üyelere ilgi verdi. Açılış konuşmalarından sonra Rotary Kulüp 244. Bölge Eğitim Lider Yardımcısı Gül Kırçıl “Sivil Toplum Örgütleri, Sosyal Sorumluluk ve Rotary Örneği” konulu bir sunum gerçekleştirirken, GDG Bölge Eğitim Lideri Kemal Sulaoğlu da “Rotary Tarihçesi Hizmet Alanları, Yönetim ve Organizasyon Yapısı” konulu bir konuşma yaptı.
Yeni üyeleri bilgilendiren Sulaoğlu, “Rotary kulüpleri, iş ve meslek yaşamında başarıya ulaşmış yüksek ahlak değerlerine sahip insanların bir araya gelerek birikimlerini ve olanakları içinde yaşadıkları toplumla paylaşmak üzere T.C. Dernek Yasasına uygun olarak kurulmuştur.Dünyada 168 ülkede 31 bini aşkın rotary derneğinde bir milyon 200 bin rotaryen gönüllü olarak hizmet veriyor” dedi.
Toplantının ikinci bölümünde ise Faik Tokatlıoğlu"nun “Rotary Yaşamım” ve Bölge Vakıf Ana Komitesi Başkanı Yeşim Yöney “ Rotary Vakfı” konulu sunumlar gerçekleştirilecek. Rotary Kulüp 2440.Bölge Adaptasyon Toplantısı sertifika dağıtım töreni ile sona erecek.