Türkiye"deki Rotary Bölge Kulüplerinin başlattığı ve Didim"e de gelen “Düş Treni” yardım tırı içerisinden az sayıda yardım malzemesinin çıkması Didim Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin umutlarını yıktı.
Didim Rotary Kulübü Başkanı Hulki Öztoprak yardım malzemesi gelmeden önce yaptığı açıklamada “Düş Trenini Rotary Kulüpleri olarak Didim"de ekonomik durumu düşük olan öğrencilerin okuduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım malzemelerini vermek amacıyla getirttik. Bu yapılan çalışma Bursa"dan başladı, Göcek"te son bulacak. Bu çalışmada 251 öğrenciye yardım yapılacak. Aynı zamanda öğrencilerimizi sağlık taramasından geçireceğiz” diye konuştu.
Kampanyaya katılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı yardım tırı açılmadan önce yaptığı konuşmada “Didim Rotary Kulübü tarafından düzenlenen bu kampanya diğer sivil toplum örgütlerine örnek olmalı. İnce düşünülmüş bir çalışma, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik yapılan bu örnek çalışmadan dolayı Rotary yetkililerini kutluyorum”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılan yardım tırındaki10 koli boya, 1 düzine florasan, 1"er adet futbol ve voleybol topu, 1 koli kırtasiye ve 14 tane kot pantolon okula verildi. Yardım malzemelerinin içeriği şaşkınlık ve hayal kırıklığı oluştururken öğrencilere yönelik yapılması düşünülen ağız ve diş taramasının iptal edildiği ve okul yönetimini bilgilendirildiği öğrenildi.
Konu ile ilgili olarak Didim Rotary Kulüp Başkanı Hulki Öztoprak"ın yardım malzemelerinin niteliği hakkındaki şaşkınlıklar karşısında okul yönetimine “ Didim"e gelen yardım malzemelerini diğer okullara dağıtmışlar” açıklamasını yaptığı belirtildi.