Dostlar, iki kupalı Beşiktaş"ı eleştirdiğimiz için bize kızıyorlar! Kızmaya hiç, ama hiç hakları yok. Bizler mükemmeli arıyoruz. Hem iki kupa alacaksın, hem de bu kadar "kötü" oynayacaksın.
Şimdi sorarım sizlere, ligin lokomotifi olmuş bir ekibin ilk yarıdaki futbolundan keyif alan var mı? Biz almadık, ya sizler?
Sakın ola seyircisizliğe sığınmayın. Elbette taraftar itici güçtür, ama tribünde taraftar yok diye de böylesine kötü oynamaya hakkınız yok. Hele de büyük takımsanız!
Düşünün koskoca Beşiktaş, ilk 45 dakikada tek "net" pozisyon üretebildi. Bir de Nihat"la bir şut atabildi. Nobre"nin uçarak attığı, ancak gole dönüşmeyen pozisyonu irdelemek de yarar var.
Nobre"ye kanatlardan iyi orta yapılmadığı sürece Samba"cının öne çıkması, ya da gol atması çok zor. Bir orta geldi, kalabalık savunma arasından Nobre zorluk derecesi yüksek pozisyonda kafayı vurdu. Nobre"nin yer aldığı maçlarda kanatlar iyi çalışsa, isabetli bir kaç orta gelse, birisi mutlaka gol olur.

Sıkıcı futbol
İlk yarı sıkıcı bir futbol... Antalyaspor puan almaya gelmiş, ilerde Balili ve Veysel ikilisi... Buna karşın Antalyaspor savunmaya asla yaslanmadı, orta sahada Kartal"ı durdurmaya çalıştı, Balili ile çıkışlar yaptı, biraz da zamana oynadı!
İkinci yarıda Beşiktaş canlanır gibi oldu. İlk yarıdaki "pısırık" futbolundan biraz sıyrılan Beşiktaş, çok adamlı ofansif girişimlerini de artırdı. Uğur İnceman ve Holosko"nun oyuna girişi, Kartal"ı ofansta daha etkili kıldı. Tello ikinci yarıda takımı ayağa kaldıran isimdi. Hem oyun kuruculuk görevini iyi yaptı, hem de sık sık ofansa çıkarak, tehlikeli şutlar attı. Beşiktaş"ın bu yarıdaki baskısı Antalya savunmasını bunalıma soktu. Bu faktör Beşiktaş"a hem iki gol, hem de üç puan getirdi

Holosko rahatlattı
25"de sağ kanattan Veysel"in şık topuk pasıyla buluşan Kerim pasını Fatih"e verdi. Antalyasporlu oyuncunun sert şutu çok az farkla üstten auta gitti.
29"da Fatih"in soldan gelen ortasına Ali Zitouni kafa ile vurdu. Top üstten dışarı çıktı.
34"te Beşiktaş"ın sağ kanattan gelişen atağında Erhan çok şık ortaladı. Ceza sahasına gelen topa Nobre uçarak kafa vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Ömer"e çarparak geri geldi.
43"te Nobre"nin uzun pasıyla buluşan Nihat sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Tecrübeli oyuncu boştaki Bobo"ya rağmen şut çekerek topu direğin yanından auta gönderdi.
63"te Bobo"nun pasıyla ceza sahasına giren Nihat"ın vuruşunu Ömer kornere çeldi.
73"te Nihat meşin yuvarlağı kale önüne gönderdi. Holosko topu ağlara yolladı: 1-0
78"de Tello serbest vuruşu çok iyi değerlendirerek topu filelerle buluşturdu: 2-0



MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI
RODRİGO TELLO
Şilili futbolcu ilk yarıda vasatı aşmayan bir görüntü ortaya koyarken, ikinci yarıdaki futboluyla herkesten takdir topladı. Holosko"nun golündeki çalışkanlığının yanı sıra serbest vuruştan takımına kazandırdığı gol gecenin en güzel görüntüleri oldu. Böyle oynadığı sürece Mustafa Denizli"nin 10.5 numara arayışlarını sonlandırır.

Pas: 68
İsabetli pas: 51
Orta: 4
İsabetli orta: 2
Top çalma: 8
Top kaybetme: 23
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 4
Topla oynama: 83

DEĞİŞİKLİKLER
KIRILMA NOKTASI
Karşılaşmanın ikinci yarısında Mustafa Denizli"nin yaptığı iki değişiklik oyunun kaderini değiştirdi. Tecrübeli hoca yorulan iki oyuncusu Nobre ve Fink"i çıkarıp yerlerine Uğur ile Holosko"yu sokunca Antalyaspor savunmada gedikler vermeye başladı. Mehmet Özdilek bu değişikliklere yanıt veremeyince üç puan Kartal"ın oldu.


Milliyet