TÜRK Hava Yolları’nın (THY) alt markası olan Anadolujet’in Ankara’dan yapılması planlanan İzmir ve Antalya seferleri, pilotların havalimanına gecikmesinden dolayı rötarlı gerçekleştirildi. Bu arada İzmir yolcuları, bir kâğıda yazdıkları "Pilot aranıyor" yazısını bekleme salonu camına astılar.

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemenin yanı sıra havayolu şirketlerinin de uçuş ekiplerinin koordinasyonlarında sıkıntılara neden oldu. THY’nin alt markası olan Anadolujet’in dün gece Ankara’dan Esenboğa Havalimanı’ndan yapılması planlanan İzmir ve Antalya seferleri, pilotlarının uçaklara geç gelmesinden dolayı gecikmeli yapıldı. Uçakları yaklaşık 3’er saat rötar yapan yolcular, Esenboğa Havalimanı’ndaki bekleme salonunun camına, yazdıkları "Pilot aranıyor" kağıdını asarak tepkilerini gösterdiler. Kâğıtta aranan pilotun özelliklerini de yazan yolcular, 3 saat sonra uçağa gelen pilotun fotoğrafını sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’e ekleyerek gösterdiler.

Konu ile ilgili bilgi veren uzmanlar, pilotların mesaisinin büyük gövdeli uçaklarda 1,5 saat, küçük gövdeli uçuşlarda ise 1 saat önceden başladığını söylediler. Ayrıca uzmanlar pilotların uçuş mesaisi başladığı halde gelmemeleri halinde, yedek personelin devreye girmesi gerektiğini söylediler.

vatan