Aydın Atatürk Devlet Hastanesi 20 Haziran 2012 tarihinde Aydın’daki devlet hastanelerinde bir ilk olarak ‘Dijital Röntgen Cihazı’ kurulumu tamamlanarak, hizmet vermeye başladı.
Aydın’da ilk kez verilmeye başlanan bu sağlık hizmeti hakkında bilgiler veren Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, “Cihaz, 6 saniyede her türlü kemik ve akciğer filminin çekimini yapan dünyadaki son sistem bir görüntüleme cihazıdır. Dijital Röntgen, hastaların uygun pozisyonuna göre otomatik röntgen ışınını gönderip, bilgisayar ortamına görüntünün oluşmasını sağlar. Hastalar banyo sırasında filminin çıkmasını beklemekten kurtulur. Ayrıca banyoda oluşacak film hataları da ortadan kalkmasıyla tekrar tekrar röntgen ışınına maruz kalınmasının önüne geçilmiş olur” dedi.
Röntgen filminin birçok hastalıkta kan, idrar tahlili gibi teşhis koyulabilmesi için vazgeçilmez bir unsur olduğuna işaret eden Yürekli, “Hızlı çekim ile uzun bekleme süreleri eskide kalmıştır. Daha hızlı çekimle fazla hastaya hizmet verilmektedir. Son teknolojiden faydalanarak elde edilen görüntüler sayesinde en küçük ayrıntılar bile netlikle izlenmekte kaliteli röntgen görüntüleri elde edilmektedir. Röntgen filmlerinin taşınması, kaybedilmesi gibi durumların önüne geçilen bu sistemde; çekilen filmler bilgisayar alt yapısı sayesinde çekim biter bitmez, istem yapan doktorun bilgisayarına gitmektedir. Hekim ve hasta için büyük kolaylıklar sağlayan bu sistemle poliklinik bölümünde 2 adet dijital röntgen cihazı ile günde en az 400-500 hastaya hizmet verilmektedir. Hatasız, en hızlı çekim Atatürk Devlet Hastanesinde hizmete girmiştir” dedi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

 

rontgen-sirasi-ve-hatasi-tarih-oldu.jpg

rontgen-sirasi-ve-hatasi-tarih-oldu-(1).jpg