ANKARA AA

Yeşil sahalarda birlikte top koşturan eski takım arkadaşları Ronaldo ve Zinedine Zidane, şimdi de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) yoksulluğa karşı verdiği çabalar için bir arada... UNDP, yoksulluğa karşı verilen çabaları hızlandırmak amacıyla, televizyonlarda yayımlamak üzere çekilen 30 saniyelik bir film hazırladı.
Dünyaca ünlü yönetmen Wim Wenders tarafından çekilen filmde, UNDP'nin iyi niyet elçileri olan ünlü futbolcular Ronaldo ile Zidane rol aldı.
23 Nisan'da Paris'te çekilen film, bütün dünyaya dağıtıldı. Tüm dünya televizyonlarında gösterilmesi beklenen filmde, Zidane ve Ronaldo birçok şehrin sokaklarında tanımadıkları insanlara yaklaşıp onlara yoksulluğu azaltmak için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyor.
Film, 2015 yılında dünyada yoksulluğun yarı yarıya azaltılmasını sağlamak amacıyla, hem kişilerin hem de kurumların dikkatini çekmek ve bu konuda işbirliği yapmaları amacını taşıyor.

Küresel başarı sağladı

2000'de Binyıl Kalkınma Hedefleri'nden biri olan "yoksulluğun yarı yarıya azaltılması" konusunda 191 ülkenin liderlerinin imzası bulunuyor. Liderlerin, ayrıca kalkınma hedefleri arasında yer alan açlık, hastalık, cehalet, kadın - erkek eşitsizliği ve çevresel sorunlarla mücadele etme konusunda da imzaları alındı.
1990'da, dünyada her üç kişiden biri, günde bir dolardan az bir parayla geçinmek zorundaydı. Günümüzde, bu oran her beş kişiden bire düşerken, bunun küresel bir başarının da göstergesi olduğu belirtiliyor.