Barcelona, Brezilyalı süper yıldızı Ronaldinho'yu satış listesine koyduğunu açıkladı.
Geçen Pazaz La Liga'da oynanan maçta Barcelona taraftarının bir kısmı yıldız futbolcuları Ronaldinho'yu yuhaladı. İspanya futboluna kattığı renk ve sergilediği muhteşem performansla son dönemlerde dünya üzerinde en çok konuşulan futbolcu olan Ronaldinho için iki sezondur sırada olan Milan geride kalan hafta ve bu hafta başında da Brezilyalı yıldızı istediğini açıkladı. İngiliz basınının Barcelona'nın Pazar gününden sonra satılığa çıkarttığını açıkladığı Ronaldinho için Chelsea'de kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

İngiliz devi Chelsea'nin 70 milyon poundluk teklifle İtalyan devi Milan ile Ronaldinho'yu almak için son ana kadar mücadele edeceği ifade edildi.

Son yıllarda futbola damga vuran ancak bu sezon sergilediği performanstaki düşüş ve taraftar ile birlikte yönetimin de sambacı için sabrının taştığı söylenirken, Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın yanı sıra geride kalan iki sezonda takımın golcüsü Kamreunlu yıldız Samuel Eto"o ile de sorunlarının basına sızmanı Ronaldinho'nun satılığa çıkmasındaki en önemli sebep olduğu açıklandı.

Son dönem artan baskı sebebiyle Barca'nın yıldız ismi ara transfer döneminde de elinden çıkartabileceği yazılırken, Chelsea şu ana kadar en büyük teklifle ortaya çıkan ekip oldu.

Yıldız ismi iki sezondur yakından takip eden ve transfer etmek istediğini de çekinmeden söyleyen Milan'ın ise Ronaldinho için ne kadarlık bir bütçe ayırdığı bilinmiyor.

İngiliz gazetesi The Sun'un Nou Camp'tan bir kaynağa dayanarak verdiği bilgiye göre, "Ronaldinho'nun Barcelona'da sonu geldi. Sadece ne zaman satılacağı önemli" ifadesini kullandı.

Bu arada Ronaldinho'nun menajerliğini yapan abisi Roberto Assis ile Chelsea yönetiminin geride kalan Ağustos'ta anlaştığı da ifade edildi.