Romanya'da 16 yıl Ahmet Sürücü ile evli kalan Nedelca Claudia Crinela Mardin'de Müslüman oldu.
 
40 gün önce eşi Ahmet Sürücü'nün vefatı üzerine Mardin'e gelen Nedelca Claudia Crinela (36), Mardin Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini bildirdi. İl Müftülüğünde Müftü Vekili Zeynettin Kara ve şahitler huzurunda yapılan ihtida töreniyle Müslüman olan Nedelca, talebi üzerine ''Münire'' ismini aldı.
 
Törenin ardından İl Müftü Vekili Zeynettin Kara tarafından Crinela'ya ihtida belgesi verildi.
 
Nedelca Claudia Crinela, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi rızasıyla İslam dinini seçtiğini, bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, 40 gün önce vefat eden eşi Ahmet Sürücü'nün dinini seçtiği için mutlu olduğunu söyledi.
 
İslamiyetin çok güzel bir din olduğunu vurgulayan Crinela, şöyle konuştu:
 
''Müslüman olduğum için çok mutlu oldum. İslam'da çok güzel şeyler buldum, içim huzurla doldu. Allah'a çok şükürler olsun ki bugünleri bana gösterdi. Eşim Müslüman'dı. Onunla 16 yıl birlikte yaşadık, beni özgür bırakmıştı. 40 gün önce vefat etti. Hiç baskı görmedim, kendi kendime Müslüman olmak istedim, şimdi kısmet oldu. İstedim, Müslümanlığı benimsedim. İslam dininin güzelliklerini gördüm ve çok etkilendim. ibadet etmeyi çok seviyorum. Bu yüzden kendi isteğimle İslam dinini tercih ettim. Şimdi içimdeki o sevinci yakaladım ve çok mutluyum. Müslümanlığın güzel oldu kadar da Türk insanları da çok iyi, güzel, cana yakın ve sıcak kanlılar, Allah hepsinden razı olsun.''
 
İl Müftü Vekili Zeynettin Kara ise Kur'an-ı Kerim'in insanların hayatına güzellikler kattığını ifade ederek, ''Bu güzellikleri hayatınızda tattığınız zaman her insanın İslam'ı seveceğini de göreceksiniz. Bu kardeşimiz de kendi rızası ve isteğiyle müracaatta bulunarak Müslüman olmak istedi. Biz de isteği üzerine yardımcı olduk. İhtida töreni düzenledik. Şahadet kelimesini getirdi ve yeni isminin Münire olmasını istedi'' dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde de Rus uyruklu Yulia Dymshakova'nın da Mardin Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida törenin ardından Müslüman olduğu ve Helin ismini aldığı öğrenildi. (AA)