12 Şubat"ta vizyona girmesi planlanan filmin oyuncuları, önceki gün Al Jamal"de basın mensupları ile bir araya geldi.

Arkadaşlık ve sevgiye dair

Yapımcılığını Murat Tokat"ın, yönetmenliğini daha çok reklam filmleriyle tanınan Ketche"nin üstlendiği “Romantik Komedi” adlı film, 12 Şubat"ta
vizyona girecek.

Romantik Komedi adlı filmin çekimlerine iki hafta önce başlandı. Yapımcılığını Murat Tokat"ın, süpervizörlüğünü Mahsun Kırmızıgül"ün üstlendiği, senaryosunu Ceren Aslan ile Aslı Zengin"in yazdığı filmin oyuncu kadrosu ise tam üç ay süren kast çalışmasının sonunda netleşti. Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan, Gürgen Öz, Sedef Avcı, Sinem Kobal, Burcu Kara, Begüm Kütük, Janset ve Burcu Esmersoy"un başlıca rollerinde oynadığı film, metropollerde yaşanan kadın-erkek ilişkilerini eğlenceli bir üslupla beyazperdeye taşıyacak.

Hollywood"u aratmayacak

Sevgililer Günü"nden iki gün önce; 12 Şubat"ta vizyona girmesi planlanan filmin oyuncuları, önceki gün Al Jamal"de basın mensupları ile bir araya geldi. “Romantik Komedi, bu yıl yapılan bütün filmlerin dışında, yeni bir tür olacak. İlk kez yabancı filmleri aratmayan farklı bir filmin içinde olduğumuzdan dolayı hepimiz mutluyuz” şeklinde bir ortak açıklama yapan oyuncular, gece boyunca hem eğlendi hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Issız Adam”daki rolüyle tanınan Cemal Hünal, geceye kemancı sevgilisi Lale Cangal ile birlikte katıldı. Hünal, “Mahsun Kırmızıgül"ün çellist sevgilisi Mine Cangal"ın kız kardeşiyle birliktesiniz. Bu durum filmde yer almanızı sağlamış olabilir mi?” sorusuna esprili bir yanıt verdi: “Mahsun bana acıdı, "boş boş oturma, gel şu filmde" oyna dedi.”

Kırmızıgül ile bu film vasıtasıyla tanıştıklarını söyleyen Hünal, “Mahsun, evrensel sinema dilini kullanmıyor, kendi tarzını yarattı. Bu müthiş bir şey” diye konuştu. Atlara olan merakıyla da bilinen ünlü oyuncu, “Bazıları "Atları da varmış, ne para vardır bu adamda" diyor ama atlar yaşlı, sucuk bile daha pahalı! Çekimler olmasaydı, atımla beraber Sırbistan"a gidip uzun mesafe koşusuna katılacaktım. Milli takımdayım ama koşu çekimlerle çakışınca vazgeçtim” dedi.

Sevgili şefkati

“Issız Adam”daki rolüyle bilinen Cemal Hünal, Al Jamal"de yapılan çekimlerde set arasında kemancı sevgilisi Lale Cangal ile romantik bir tablo çizdi.
Cangal, replik çalışan Hünal"ın başını sevgi ile okşarken görüntülendi.

Filmin konusu

Amerikan romantik komedilerini andıran “Romantik Komedi”, arkadaşlığın ve aşkın hayattaki yerini vurguluyor, metropolde yaşayan kadın-erkek ilişkilerine
eğlenceli bakıyor.

Şöhretin bedeli

Filmin başrol oyuncularından Burcu Kara da bir soru üzerine, ünlü olmanın ve şöhreti taşımanın çok zor olduğunu söyledi. Kara, “Hâlâ Yavuz Bingöl"le anılmam, bunun bedeli. O defteri çoktan kapattım ama insanlar bizi yakıştırmaya, ben de bedel ödemeye devam ediyorum” diye konuştu.

Uyumlu bir ekip olduk

“Romantik Komedi”nin başrollerini paylaşan Sinem Kobal, Burcu Kara ve Sedef Avcı, uyumlu bir ekip oluşturduklarını, çekimlerin çok keyifli geçtiğini söyledi.